Kandida, ima li lijeka? 5 5 2

Kandida, ima li lijeka?

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Kandida, ima li lijeka?

Postaj by walter on pon lis 12, 2009 2:55 am

Kandida je bolest koju možete "zaraditi" skoro na svakom mjestu, može se prenjeti dodirom...na wc školjki...u bazenu...spolnim i oralnim putem...Znači više je načina da ju dobijete. Međutim kada ju dobijete , a ne liječite ju na vrijeme može doći do znatnijih komplikacija i dugotrajnog liječenja. Da li ste imali kakvo neugodno iskustvo po pitanju kandide...što ste sve koristili kako bi se izliječili...koliko je dugo trajalo liječenje...postoje li alternativne metode liječenja i koje su...?

walter
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 27.08.2009
Broj postova: 6455
Reputacija Reputacija: 579
Godina imam: 43
Započeo/la tema:
80 / 99980 / 999

[Vrh] Go down

Re: Kandida, ima li lijeka?

Postaj by Neu on pon lis 12, 2009 2:57 am

ja to nisam nikad imala hvala bogu

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by walter on pon lis 12, 2009 3:02 am

Neukrotiva je napisao/la:ja to nisam nikad imala hvala bogu

Da neu podsjetila si me na još jedan važan podatak....koliko su muškarci skloni kandidi toliko su i žene, naučno dokazano i znatno više od muškaraca

walter
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema:
80 / 99980 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Ancksunamun on sri lis 14, 2009 9:45 am

walter je napisao/la:Kandida je bolest koju možete "zaraditi" skoro na svakom mjestu, može se prenjeti dodirom...na wc školjki...u bazenu...spolnim i oralnim putem...Znači više je načina da ju dobijete. Međutim kada ju dobijete , a ne liječite ju na vrijeme može doći do znatnijih komplikacija i dugotrajnog liječenja. Da li ste imali kakvo neugodno iskustvo po pitanju kandide...što ste sve koristili kako bi se izliječili...koliko je dugo trajalo liječenje...postoje li alternativne metode liječenja i koje su...????????

Ne znam tko lupeta ovakve gluposti..pretpostavljam da se radi o candidi albicans..koja je dio normalne fiziološke flore...a infekcija nastaje ukoliko dođe do pada imunoteta , odnosno promjene pH sluznice, flore,

Ancksunamun
Junior
Junior

Registriran/a : 31.01.2009
Broj postova: 675
Reputacija Reputacija: 39
Godina imam: 33
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by walter on sri lis 14, 2009 9:50 am

Ancksunamun je napisao/la:
walter je napisao/la:Kandida je bolest koju možete "zaraditi" skoro na svakom mjestu, može se prenjeti dodirom...na wc školjki...u bazenu...spolnim i oralnim putem...Znači više je načina da ju dobijete. Međutim kada ju dobijete , a ne liječite ju na vrijeme može doći do znatnijih komplikacija i dugotrajnog liječenja. Da li ste imali kakvo neugodno iskustvo po pitanju kandide...što ste sve koristili kako bi se izliječili...koliko je dugo trajalo liječenje...postoje li alternativne metode liječenja i koje su...????????

Ne znam tko lupeta ovakve gluposti..pretpostavljam da se radi o candidi albicans..koja je dio normalne fiziološke flore...a infekcija nastaje ukoliko dođe do pada imunoteta , odnosno promjene pH sluznice, flore,

pa vidiš da nisu gluposti...dala si nam kakav takav odgovor....ako ima još kojih oblika candide...napiši nam i pojasni.....ova glupost je prenesena iz cosmopolitena....

walter
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema:
80 / 99980 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Ancksunamun on čet lis 15, 2009 1:26 am

Cosmopoliten piše gluposti..

Candida spp. je gljivica koja je dio normalne fiziološke flore u organizmu..dakle imamo je svi..najčešća je Candida albicans, a naseljava dišni,probavni i spolni sustav..Najčešće uzrokuje tegobe u trudnoći, nakon antibiotke terapije, ljudi sa oslabljenim imunitetom, odnosno kroničara, dijabetičara, bolesnika sa neoplastičnim bolestima, i bolesnika sa HIV-om.
Najčešća je vaginalna infekcija, odnosno kandidijaza, a manifestira se kao colpitis, vaginitis, a kod muškaraca kao balanopostitis.
Ukoliko je kiselost rodnica, odnosno pH optimalan, candida miruje i nema znakova infekcija..kiselost se remeti najčešće antibioticima, kortizonskim preparatima, oralnim kotraceptivima i dr...Mnogi kandidijazu smatraju spolno prenosivom infekcijom, što je nema veze sa sp. bolestima..
Liječenja se provodi antimikoticima, a često se koriste polienski antibiotici..

Ancksunamun
Junior
Junior

Registriran/a : 31.01.2009
Broj postova: 675
Reputacija Reputacija: 39
Godina imam: 33
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by walter on čet lis 15, 2009 1:31 am

Hvala Ankice na ovako iscrpnom odgovoru....sada svakoga koga zanima nešto o tome može pročitati...i nešto novo naučiti...ovo sam i otvorio sa svrhom da se ljudi upoznaju malo sa nekim pojavama i bolestima koje su tako česte i opće...

rep +

walter
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema:
80 / 99980 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by evitaa on pet stu 20, 2009 7:18 pm

walter je napisao/la:Kandida je bolest koju možete "zaraditi" skoro na svakom mjestu, može se prenjeti dodirom...na wc školjki...u bazenu...spolnim i oralnim putem...Znači više je načina da ju dobijete. Međutim kada ju dobijete , a ne liječite ju na vrijeme može doći do znatnijih komplikacija i dugotrajnog liječenja. Da li ste imali kakvo neugodno iskustvo po pitanju kandide...što ste sve koristili kako bi se izliječili...koliko je dugo trajalo liječenje...postoje li alternativne metode liječenja i koje su...?

Kandida je vrlo često oboljenje kod pada imuniteta Waltere, bebe ju vrlo često dobiju u prvim mjesecima života a također se pojavi nakon uzimanja antibitika i nije opasna.Jedino ako ti ne misliš na nešto drugo.

evitaa
Forumsko laprdalo
Forumsko laprdalo

Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova: 13369
Reputacija Reputacija: 1124
Godina imam: 40
Započeo/la tema:
94 / 99994 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by ciki on ned stu 29, 2009 2:46 am

walter je napisao/la:Kandida je bolest koju možete "zaraditi" skoro na svakom mjestu, može se prenjeti dodirom...na wc školjki...u bazenu...spolnim i oralnim putem...Znači više je načina da ju dobijete. Međutim kada ju dobijete , a ne liječite ju na vrijeme može doći do znatnijih komplikacija i dugotrajnog liječenja. Da li ste imali kakvo neugodno iskustvo po pitanju kandide...što ste sve koristili kako bi se izliječili...koliko je dugo trajalo liječenje...postoje li alternativne metode liječenja i koje su...?
postoje kapi selen c vitalon novi sad i frst sprej usa

ciki
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 28.11.2009
Broj postova: 15
Reputacija Reputacija: 0
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]