Avatar (2009), Avatar 2 (2014), Avatar 3 (2015) 5 5 4

Avatar (2009), Avatar 2 (2014), Avatar 3 (2015)

Stranica 28 / 28. Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Avatar (2009), Avatar 2 (2014), Avatar 3 (2015)

Postaj by Blue Bane on sri tra 20, 2011 3:11 am

Neu je napisao/la:platiš ga oko 50 kuna

auuu, duplo je! kod mene je preko 21 kuna. Avatar u Novom Sadu je ukinut!!! cici cici cici
Fox je odlucio da ga vise ne prikazuje u Srbiji, iz njemu znanih razloga! Mad Mad pila bem dok smo mi docekali novi bioskop oni ukinuse pila

|Star Wars forum Vratio sam se!

"You don't Know the Power of the Darkside" (Darth Vader)

Blue Bane
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 03.12.2009
Broj postova: 2573
Reputacija Reputacija: 637
Godina imam: 32
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Re: Avatar (2009), Avatar 2 (2014), Avatar 3 (2015)

Postaj by Blue Bane on sri tra 20, 2011 3:27 am

Neu je napisao/la:Jeste li znali? - Avatar
... da je James Cameron želio snimiti ovaj film još 1999. i to kao svoj prvi projekt iza megauspješnog Titanica (1997). No specijalni efekti koje je želio bili su tada preskupi te bi budžet filma iznosio oko 400 milijuna američkih dolara. Niti jedan filmski studio nije želio financirati projekt, stoga je scenarij gotovo deset godina na polici čekao bolje dane.

... da je 40% filma snimano, dok je preostalih 60% fotorealistična računalna animacija? Za CGI scene korištena je Motion capture tehnologija.

... da je, nakon što je vidio lik Golluma u filmu "Gospodar prstenova: Dvije kule" iz 2002., James Cameron bio uvjeren da su CGI efekti dovoljno napredovali kako bi se mogao snimiti taj film.

... da Avatari imaju pet prstiju na rukama i nogama, dok Na'vi imaju samo četiri. Avatari također imaju obrve, koje Na'vi nemaju.

... da je to prvi film Jamesa Camerona nakon "Aliens" iz 1986. u kojem se pojavljuje Sigourney Weaver. Rupa od "samo" 23 godine.

... da je Na'vi jezik u cijelosti stvoren od strane lingvista Paula Frommera, kojeg je James Cameron zaposlio da napravi jezik kojeg bi glumci lako mogli izgovarati, ali koji nije sličan ni jednom drugom ljudskom jeziku. Stvoren je jezik sa oko 500 riječi.

... da su Matt Damon i Jake Gyllenhall u početku bili kandidati za lik Jakea Sullyja. No, Damon je ulogu morao odbiti zbog preklapanja u rasporedu sa snimanjem filma "The Bourne Ultimatum", a Gyllenhaal je umjesto "Avatara" odabrao film "Princ Perzije: Pijesak vremena".

Izvor: HBO.HR

slazem se s tobom, neu. to je najskuplji projekat ikada...ikada fiju do sada nismo odgledali do kraja!!! hopacupa

|Star Wars forum Vratio sam se!

"You don't Know the Power of the Darkside" (Darth Vader)

Blue Bane
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 03.12.2009
Broj postova: 2573
Reputacija Reputacija: 637
Godina imam: 32
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Stranica 28 / 28. Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]