Digitalni TV prijemnik

Stranica 5 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Digitalni TV prijemnik

Postaj by zrine89 on pet ruj 04, 2009 12:21 am

sta ti vrijedi taj pasword kad ti moras svakog programa posebno plaćati :S: ?

zrine89
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 19.08.2009
Broj postova: 8151
Reputacija Reputacija: 159
Godina imam: 1
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Neu on sri sij 27, 2010 12:32 am

Istrijani i Gorani od večeras prelaze na digitalni signal

Točno u 23 sata i 59 minuta na području Istarske i Primorsko-goranske županije gasi se analogni televizijski signal i počinje digitalno emitiranje. Prvi je to korak televizijske revolucije u Hrvatskoj. Analogni ili digitalni, za gledatelje u Istri i primorsko goranskoj županiji, izbor signala od večeras je smanjen. 'Danas prestaje emitiranje analognog signala nacionalnih tv kuća, prelaze isključivo u digitalni način emitiranja, dok će regionalne televizije još nekoliko mjeseci emitirati i digitalni i analogni signal', rekao je Igor Lučić iz e-Hrvatske.

>> Digitalni signal na području Istarske i Primorsko Goranske županije

Većina građana već je, uz pomoć dobivenih kupona kupila digitalne prijamnike. No mnogi još uvijek ne znaju što s njima. Za prijem digitalnog signala potreban je naravno televizor, i digitalni prijemnik, te u pravilu već postojeća antena koja se uključuje u digitalni prijamnik, a on je televizorom spojen scart kablom. Digitalne televizijske kanale uz pomoć daljinskog upravljača još noćas tražit će u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, u ožujku digitalizacija slijedi u novih 8 županija, a do kraja listopada u cijeloj Hrvatskoj.

'Oformili smo timove za pomoć koji su predviđeni da iziđu u susret starijim i nemoćnim osobama kako bi im olakšali prelazak', tvrdi Lučić. Otvorena je i linija besplatnog telefona, sve kako bi započeta digitalizacija završila bez šumova, kristalnom i čistom slikom.

Izvor:dnevnik.hr

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Neu on sri lis 06, 2010 11:02 am

Bacali daljinske i antene Očajni građani psuju i plaču zbog digitalizacije televizije

'Građani nas zovu cijeli dan. Neki plaču, neki se derui psuju na nas zbog toga što ne mogu gledati televiziju', požalili suse djelatnici Vladinog Pozivnog centra za pomoć. Dodaju da su najvišepoziva primili od umirovljenika.

Isključivanjem analognihodašiljača na Sljemenu prestalo je emitiranje analognog signalanacionalnih televizijskih postaja, a Hrvatska je postala 14. zemlja uEuropi koja je prešla na digitalno emitiranje. Prijam programa sada jemoguć samo digitalno, a analogno će još neko vrijeme raditi lokalnetelevizije, iako one svoj program emitiraju i u digitalnoj tehnici,piše Večernji list.

• Smiješna strana digitalizacije'Oprostite, gdje je moguće kupiti analni prijemnik?'

Prelazak na digitalno doba izazvao je burunegodovanja Zagrepčana koji su u utorak nazivali Vladin Pozivni centarza pomoć u prelasku na DTV. Dobiti službu za korisnike bilo je gotovonemoguće, a ljudi su u očaju ispitivali operatere.

''Građani nas zovu cijeli dan. Neki plaču, neki se deru i psuju nanas zbog toga što ne mogu gledati televiziju. Postavljaju različitapitanja'', objasnila je operaterka iz Centra. Najviše poziva dobili suod umirovljenika koji su nespremni na nove tehnologije, a i reklamaemitirana na televiziji potpuno ih je zbunila.

''Osim toga što ne znaju kako koristiti novi uređaj, neki su bacilidaljinske upravljače i antene s krovova, kako je to prikazano uTV-reklami'', dodala je operaterka. Pozive i podatke o smetnjama kojegrađani imaju, službe iz Centra prosljeđuju studentima elektrotehnike,koji su se priključili akciji DTV za sve i koji nastoje riješiti probleme na terenu.

Podsjetimo, prelazak na digitalno emitiranje obilježen je u utoraku prostorijama Hrvatske poštanske banke u Jurišićevoj 4 u Zagrebu,odakle je prije 54 godine počelo prvo emitiranje televizijskogprograma. Na svečanosti su uz predstavnike nacionalnih televizija itelevizijske legende nazočni bili i ministar Božidar Kalmeta te premijerka Jadranka Kosor, koja je pritiskom na gumb daljinskog upravljača na simboličan način 'ugasila' analogni signal.

net.hr

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down