Mononukleoza
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Mononukleoza
Mononukleoza, koja se još naziva i "bolest poljupca", jest zarazna bolest uzrokovana Epstein - Barrovim virusom (EBV) u 90% slučajeva, a u preostalih 10% citomegalovirusom (CMV). Kada se djeca zaraze ovim virusom, infekcija obično prolazi bez simptoma. Ukoliko se odrasli zaraze, 25-75% će razviti simptome ove bolesti za koju su tipična tri simptoma: povišena tjelesna temperatura, povećani limfni čvorovi i upala grla.
Dali je netko imao ovu bolest?
Znate li što je mononukleoza?
@Ja nisam imala , ne pijem iza nikoga i ne ljubakam se okolo osim sa svojim dečkom.
Zadnja promjena: Neukrotiva; pet stu 06, 2009 2:40 am; ukupno mijenjano 1 put.

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

Re: Mononukleoza
Nisam imala, ali poznajem ljude koji jesu. Prenosi se tjelesnim tekućinama pa su je zato prozvali bolest ljubljenja, što naravno i nije baš točno. Veća je šansa da se zarazimo iz spomenutih nedovoljno opranih čaša ili šalica za kavu. Problem je što bolest koja je sama po sebi neugodna jako iscrpi organizam pa smo nakon nje podložniji ostalim infekcijama...

ylangylang- Upravo mi ošla nevinost

- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova: 280
Reputacija: 0
Godina imam: 47
Započeo/la tema:

Moj drugar je imao mononukleozu ( kissing desease) pre 4-5 godina. Tada je bio ludo zaljubljen u jednu malu blajhanu i zakacio mono. nakon 2 godine zabavljanja a bio je veran.. kapirate? 
Svi su ga prozivali i pre toga i nazivali ga Jelenko (maskota apatinskog piva- jelen sa ogromnim rogovima ) ali on nije hteo ni da cuje...
Srecom, mononukleoza nije smrtonsna a veza je potraja koju godinu posle toga

Svi su ga prozivali i pre toga i nazivali ga Jelenko (maskota apatinskog piva- jelen sa ogromnim rogovima ) ali on nije hteo ni da cuje...

BAGIRA- Aktivni forumaš

- Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova: 1135
Reputacija: 102
Godina imam: 31
Započeo/la tema:

ne treba se ljubit bilo s kim 

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija: 3715
Započeo/la tema:

bome gadna bolest
mala_lutkica- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 06.06.2009
Broj postova: 1338
Reputacija: 12
Godina imam: 25
Započeo/la tema:

nisam ali imala sam "pacijenta"

stidljiva ljubičica- Jako aktivni forumaš

- Registriran/a : 03.04.2009
Broj postova: 2065
Reputacija: 80
Godina imam: 25
Započeo/la tema:

nisam nikad imala mononukleozu...a ni neznam nikog tko je imao 

sanjich- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 29.05.2009
Broj postova: 988
Reputacija: 55
Započeo/la tema:

THUNDER_DINIX- Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova: 33617
Reputacija: 2638
Godina imam: 22
Započeo/la tema:

BAGIRA je napisao/la:Moj drugar je imao mononukleozu ( kissing desease) pre 4-5 godina. Tada je bio ludo zaljubljen u jednu malu blajhanu i zakacio mono. nakon 2 godine zabavljanja a bio je veran.. kapirate?
Mononukleoza je bolest koja se naziva"bolest poljupca" ali ne znači da je tvoj prijatelj dobio od djevojke sa kojom je bio.Mononukleoza je virusna bolest koja se prenosi ne samo ljubljenjem već i kihanjem,kašljanjem te bilo razlčitim dodirima sa slinom.
Moj sin kada je imao 2 godine je imao syndrom mononukleoze,čiji je uzročnik Epstein-barr virus,koji se "živi"najčešče u grlu pa se često može bolest zamjeniti sa upalom grla kao što se dogodila da su mom sinu u početku pretraga postavili lošu dijagnozu.Limfni čvorovi su jako povečani i bolovi u trbuhu što sam primjetila da razlikuje gripu od monomukleoze.Bolest se liječi dijetom i mirovanjem jer uslijed ne primjerenog liječeja bolest može izazvati teške komplikacije,i treba ju shvatiti vrlo ozbiljno.Pogotovo kod odraslih ljudi,jer se obično javlja teži oblik bolesti.

evitaa- Forumsko laprdalo

- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova: 13369
Reputacija: 1124
Godina imam: 40
Započeo/la tema:

Imao, bio 2 mjeseca u krevetu,izgubio 7 kila,mišiči mi počeli kržljati,sjebala mi se jetra,imao sam promjer grlo kikirikija...

H[a]D- Aktivni forumaš

- Registriran/a : 21.08.2009
Broj postova: 1296
Reputacija: 73
Godina imam: 22
Započeo/la tema:

Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Stranica 1 / 2.