Spiderman
Stranica 1 / 1. • Share •

THUNDER_DINIX- Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova: 33623
Reputacija: 2638
Godina imam: 22
Započeo/la tema:

Re: Spiderman
nisam čitala strp,jedino sam gledala film,i film mi se sviđa,kontam da je i strip super

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

(Filmofil, kolekcionar)
Započeo/la tema:

nisam čitao te starije kao što je na slici, samo (ajmo reć) bolje nacrtane

House- Manga foruma

Broj postova: 6747
Reputacija: 434
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

(Filmofil, kolekcionar)
Započeo/la tema:

Početak ove priče započinje 1962, a mjesto radnje su SAD. Svoje pozicije na kioscima su već odavno zauzeli likovi kao što su Superman i Batman, a Fantom je također koračao utabanim stazama. Ipak nije za sva strip izdanja bila svijetla budućnost! Jedan je strip-magazin proživljavao zadnje dane svoje egzistencije. On se zvao Amazing Fantasy i njegova prodaja je doista išla vrlo loše, dok su srodna izdanja kao Journey into mistery, Tales Of Astonish i Tales Of Suspense bitno bolje prolazila. Odluka o gašenju je bila donešena, Amazing Fantasy poslužio je kao polje eksperimentiranja raznim čudnim likovima i promjenama, no pomoći nije bilo jer naklade su bile sve niže. U to je vrijeme Stan Lee, autor koji je u svijetu stripa tada već imao svoje mjesto, jedan od osnivača Marvela i kasnije tvorac mnogih strip junaka koji će obilježiti američku strip kulturu, čelnicima izdavačke kuće predložio novi projekt sa glavnik junakom Spider-manom. Međutim, čelnici izdavačke kuće bili su šokirani Leejevim prijedlogom te su zauzeli poprilično negativan stav. Glavni argument bio je kako je loš odabir da glavni junak ima karakteristike insekta, i to pogotovo pauka koji kod velikog broja ljudi stvara gađenje. No kako se radilo o posljednjeg+m broju strip-magazina Stanov lik je ugledao svijetlost dana. I onda se desilo nešto potpuno neočekivano. Reakcije su bile nevjerovatne, čitatelji su "poludili" za novonastalim likom. Redakcija je bila zatrpana golemim količinama pisama u kojima je pisalo samo jedno: "Kada će biti objavljene nove pustolovine Spider-Mana?" Stan Lee nije mogao sakriti smješak sa lica. Marvel je nakon dugog traganja dobio svoj prepoznatljiv simbol i mogao je parirati divu kao što je DC koji je ima svoje junake Supermana i Batmana. U samo jednom broju strip-magazina Amazing Fantasy Stanov lik je zadobio toliku popularnost da je već sljedeće 1963. godine dobio vlastitu seriju pod nazivom Amazing Spider-Man.

Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, kaciga)
- Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova: 23695
Reputacija: 1804
Godina imam: 26
Započeo/la tema:

to je onda bilo crno bijelo izdanje jelda? bas me zanima kak je to izgledalo

(Filmofil, kolekcionar)
Započeo/la tema:

Ovako nekako...

Jedna od najemotivnijih scena u stripu ikada, koja je osigurala Spideyu kultni status zauvijek!!

Jedna od najemotivnijih scena u stripu ikada, koja je osigurala Spideyu kultni status zauvijek!!

Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, kaciga)
- Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova: 23695
Reputacija: 1804
Godina imam: 26
Započeo/la tema:

(Filmofil, kolekcionar)