Nathan Never
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 

THUNDER_DINIX- Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova: 33623
Reputacija: 2638
Godina imam: 22
Započeo/la tema:

Re: Nathan Never
nisam čula,kontam si da je dobar,fora izgleda.jesi ti čito?

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

(Filmofil, kolekcionar)
Započeo/la tema:

U lipnju 1991. godine na kioscima širom Italije pojavio se prvi broj Nathan Nevera. Bio je to prvi strip iz Bonellijeve radionice koji se bavio tematikom znanstvene fantastike, a na svu sreću, prvi rezultati bili su odlični tako da je ovaj lik na samom početku stekao široki krug čitatelja.
Sam Sergio Bonelli godinama je bio zaljubljenik u znanstvenu fantastiku, pratio je romane, knjige i filmove te tematike, a osobito su ga oduševljavali filmovi kao što su Blade Runner, Terminator, Alien, stoga je u svojoj izdavačkoj kući želio uvrstiti lik s takvom tematikom. Traženje pravog lika trajalo je dosta dugo, da bi krajem 80-ih konačno dobio na stol zanimljiv scenario sa razrađenom pričom i glavnim likovima. Tvorci Nathan Nevera su Michelle Medda, Antonio Serra i Giuseppe /Bepi/ Vigna poznatiju u strip krugovima kao "Banda sa Sardinije". Za Bonellijevu kuću oni nisi bili stranci, već su iz ranijeg perioda bili poznati kao izvrsni scenaristi nekih od epizoda Dylan Doga , Martin Mysterea i Nick Raidera. Za crtača naslovnica odabir je pao na izvrsnog Claudia Castellinija koji je svoj posao obavljao od prvog do 59-og broja, kasnije ga je zamjenio ništa lošiji Roberto De Angelis.
Sam Sergio Bonelli godinama je bio zaljubljenik u znanstvenu fantastiku, pratio je romane, knjige i filmove te tematike, a osobito su ga oduševljavali filmovi kao što su Blade Runner, Terminator, Alien, stoga je u svojoj izdavačkoj kući želio uvrstiti lik s takvom tematikom. Traženje pravog lika trajalo je dosta dugo, da bi krajem 80-ih konačno dobio na stol zanimljiv scenario sa razrađenom pričom i glavnim likovima. Tvorci Nathan Nevera su Michelle Medda, Antonio Serra i Giuseppe /Bepi/ Vigna poznatiju u strip krugovima kao "Banda sa Sardinije". Za Bonellijevu kuću oni nisi bili stranci, već su iz ranijeg perioda bili poznati kao izvrsni scenaristi nekih od epizoda Dylan Doga , Martin Mysterea i Nick Raidera. Za crtača naslovnica odabir je pao na izvrsnog Claudia Castellinija koji je svoj posao obavljao od prvog do 59-og broja, kasnije ga je zamjenio ništa lošiji Roberto De Angelis.

Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, kaciga)
- Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova: 23695
Reputacija: 1804
Godina imam: 26
Započeo/la tema:

(Filmofil, kolekcionar)
Započeo/la tema:

To ti je velika greška, maximalno sjajan i ozbiljan, fenomenalan strip...

Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, kaciga)
- Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova: 23695
Reputacija: 1804
Godina imam: 26
Započeo/la tema:

znam da je fenomenalan, procitao sam oko 10 komada, al najmanje od svih sto sam kupovao

(Filmofil, kolekcionar)
Započeo/la tema:

THUNDER_DINIX je napisao/la:ovaj strip sam najmanje od svih citao
a istodobno mi je bio i najdraži

Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, intelektualac)
- Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova: 5573
Reputacija: 961
Započeo/la tema:

(Filmofil, kolekcionar)
Započeo/la tema:

Da, nigdje ga nije bilo za kupiti. Stvarno rijetkost.
Jedino kad sam išao na more onda sam ga mogao s lakoćom naći (i to stare brojeve kojih sam uvijek kupio minimalno po 3 komada - a dolazili su i u paketu po 3 s popustom)
EDIT: ipak sam najmanje čitao Lazarus Ledd
Jedino kad sam išao na more onda sam ga mogao s lakoćom naći (i to stare brojeve kojih sam uvijek kupio minimalno po 3 komada - a dolazili su i u paketu po 3 s popustom)
EDIT: ipak sam najmanje čitao Lazarus Ledd

Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, intelektualac)
- Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova: 5573
Reputacija: 961
Započeo/la tema:

Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Stranica 1 / 2.