Tex Willer
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 

THUNDER_DINIX- Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova: 33623
Reputacija: 2638
Godina imam: 22
Započeo/la tema:

Re: Tex Willer
nisam čitala,ali mislim da sam taj strip samo gledala kod sestrične ako je to to na šta ja mislim

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

(Filmofil, kolekcionar)
Započeo/la tema:

to mi je bio prvi strip u životu koji sam pročito,
negdje 1982.........zvao se "Spasonosni Revolver".......
negdje 1982.........zvao se "Spasonosni Revolver".......
Gabrijel- Domaćin foruma Gaby

- Registriran/a : 11.02.2009
Broj postova: 14628
Reputacija: 940
Započeo/la tema:

ja kad sam vidio posmislio sam "koji shit", kad sam procitao sam skontao da je predobar

(Filmofil, kolekcionar)
Započeo/la tema:

Kada su 1948. godine stvorili strip po imenu Tex Willer, autori Gianluigi Bonelli i Aurelio Galleppini nisu polagali mnogo nade u njega, vec su se prije svega koncentrirali na strip po imenu Occhio Cupo (Mračno oko) čija je radnja bila smještena u Kanadu u doba francusko-engleskih ratova, a glavni junak je neodoljivo podsjećao na Robina Huda. Sada se spomenutog junaka malo tko sjeća dok je Tex izrastao u svojevrsnu legendu i jednog od najpoznatijih talijanskih i europskih stripova.
Prvi broj se pojavio u prodaji 30. septembra 1948 a zvao se "Il totem misterioso" (Misteriozni totem") i bio je u formi "striscie" ili "kaiša". Žanrovski definiran kao vestern, Tex u početku nije imao previše uspjeha i bio je u sjenci stripova kao što su Kapetan Miki ili Veliki Blek, koji su fascinirali čitalačku populaciju jednostavnošću scenarija i odsustvom izraženog nasilja. No, početkom šezdesetih godina prošlog vijeka, usporedo sa procvatom "špageti" vesterna, Tex je naprosto eksplodirao i dostigao mjesečne prodaje u gotovo milion primjeraka. Od novembra 1960. godine Tex je počeo da izlazi u obliku u kakvom ga svi poznajemo, znači format 16x21 cm na 110 strana, koji se i danas zove "Bonelli format" u Italiji.
Prvi broj se pojavio u prodaji 30. septembra 1948 a zvao se "Il totem misterioso" (Misteriozni totem") i bio je u formi "striscie" ili "kaiša". Žanrovski definiran kao vestern, Tex u početku nije imao previše uspjeha i bio je u sjenci stripova kao što su Kapetan Miki ili Veliki Blek, koji su fascinirali čitalačku populaciju jednostavnošću scenarija i odsustvom izraženog nasilja. No, početkom šezdesetih godina prošlog vijeka, usporedo sa procvatom "špageti" vesterna, Tex je naprosto eksplodirao i dostigao mjesečne prodaje u gotovo milion primjeraka. Od novembra 1960. godine Tex je počeo da izlazi u obliku u kakvom ga svi poznajemo, znači format 16x21 cm na 110 strana, koji se i danas zove "Bonelli format" u Italiji.

Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, kaciga)
- Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova: 23695
Reputacija: 1804
Godina imam: 26
Započeo/la tema:

(Filmofil, kolekcionar)
Započeo/la tema:

taj je strip čitao td na moru sad

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

da, epizoda "Ljudi koji su ubili Lincolna". saznao sam neke pojedinosti o smrti Abe-a, jako dobro

(Filmofil, kolekcionar)
Započeo/la tema:

evitaa- Forumsko laprdalo

- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova: 13369
Reputacija: 1124
Godina imam: 40