Svinjska gripa
Stranica 25 / 25. • Share •
Stranica 25 / 25. •
1 ... 14 ... 23, 24, 25
Bojite li se svinjske gripe?
Re: Svinjska gripa
Ženska je carica, legenda!!

Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, kaciga)
- Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova: 23695
Reputacija: 1804
Godina imam: 26
Započeo/la tema:

Skiper1 je napisao/la:JOCA je napisao/la:Ogromna lova je u pitanju.Kod nas ministar zdravlja izadje na tv i moli ljude da se vakcinisu.......
Kakva glupost,ne zelim i kraj.....
Da, ovo mi je glupo, to moljakanje ljudi da se cijepe.
Ministarstvu zdravstva je duznost nabaviti cjepivo
Ali ovo ministarsko moljakanje i prijetnje (zdrastvenim radnicima) na cjepljenje je glupo. Kao sto mi je i glupo novinarsko seciranje koliko je love propalo jer se nitko nece cijepiti
Na ljudima je da se slobodnom voljom cijepe a to sto ti isti ljudi nisu svinjsku gripu prepoznali kao prijetnju je sasvim druga prica.
Po novinarima, da se nije nabavilo cijepivo bilo bi lose, sa bombasticnim naslovima tipa "tisuce ljudi umiru a ministar Milinović ladi jaja", kad se cjepivo nabavilo opet bombasticni naslovi koliko tisuca kuna propada
Ne znam kako je kod vas ali kod nas ako ne zelis da primis vakcinu moras da se potpises.Oni sad sebe cuvaju u slucaju da se nekome nesto desi......
Ja sam odbio da se potpisem i prete mi nekakvom prijavom.
Pre par dana sam morao u skolu da idem da se izjasnim da li ce klinac da primi vakcinu ili ne ........
Sve same budalastine...

JOCA- Junior

- Registriran/a : 25.01.2010
Broj postova: 596
Reputacija: 31
Godina imam: 37
Započeo/la tema:

Srecom, obicne ljude pustaju na miru, ali su zaprijetili otkazom zdrastvenim radnicima ukoliko se ne cijepe

Skiper1- Upravo mi ošla nevinost

- Registriran/a : 29.09.2009
Broj postova: 276
Reputacija: 39
Godina imam: 44
Započeo/la tema:

Isplivao dokaz: Svinjska gripa je – prevara stoljeća!
Isplivao dokaz: Svinjska gripa je – prevara stoljeća!
Trojica vodećih stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije bila su u sukobu interesa prilikom stvaranja panike oko svinjske gripe. Upitan jesmo li prevareni i namamljeni na masovnu kupovinu Tamiflua, liječnik Mirando Mrsić odgovara: 'Mislim da da.'
Istraživanje British Medical Journala i Ureda za istraživačko novinarstvo (Bureau of Investigative Journalism) otkrilo je kako su trojica stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije dr. Fred Hayden (University of Virginia), dr. Arnold Monto (University of Michigan) i dr. Karl Nicholson (Leicester) dobivali novac od farmaceutskih kompanija koje proizvode lijekove protiv virusa tzv. svinjske gripe.
Kako piše britanski Guardian, doznalo se da su oni bili na platnoj listi nekoliko kompanija koje su financirale njihova istraživanja i plaćale ih u zamjenu za konzultantske usluge, a SZO je slušao savjete te trojice stručnjaka i u jeku priče o virusu A (H1N1) pozvao vlade svih zemalja da naprave zalihe cjepiva.
U pojedinim državama već ova se vijest tretira kao dokaz o onome što se tek naslućivalo jesenas – da je svinjska gripa prevara stoljeća!
'Mislim da smo prevareni'
Dok čekamo komentar Ministarstva zdravstva na ovaj skandalozni sukob interesa za koji se sumnja da je u sezoni gripe farmaceutima priskrbio vrtoglavih sedam milijardi dolara, razgovarali smo s jednim od stratega SDP-ove zdravstvene politike, Mirandom Mrsićem. Upitan jesmo li prevareni i namamljeni na masovnu kupovinu Tamiflua, odgovara:
Propalo nam cjepivo vrijedno 15 milijuna kuna (06.04.2010.)više
"Mislim da da. Ostaje činjenica da su o pandemiji govorili relevantni stručnjaci i moramo vidjeti jesu li te pretpostavke bile matematičke ili stvarne. No, vrlo je moguće da su se zaigrali zbog toga što su u strahu velike oči pa je to dovelo do nepotrebnih gubitaka u zdravstvu", kaže Mrsić.
Zgrožen je sukobom interesa u kojem su se našli savjetnici u SZO-u.
"Apsolutno osuđujem bilo kakvu mogućnost da netko utječe na mišljenje stručnjaka, pogotovo s financijskim interesom. To je potrebno maksimalno sankcionirati jer baca sjenu na sve – i na zdravstvene stručnjake i na farmaceute", kaže Mrsić.
Napomenimo da je u svijetu od virusa tipa A (H1N1) umrlo oko 18 tisuća ljudi, što je manje nego što umire od virusa sezonske gripe.
'Izmišljene bolesti'
S tim u vezi upitali smo ga i za mišljenje o knjizi Lijekovi ili priča o obmani, internistice Lidije Gajski, koja tvrdi da su osteoporoza i povišeni kolesterol u najvećoj su mjeri umjetno stvorene, izmišljene bolesti.
"Zanimljiva knjiga koja ukazuje na velik problem u zdravstvu – odnos liječnika i farmaceuta. Otvara mnoga pitanja, ali odgovori nisu samo u ovoj knjizi. Jasno je da treba postaviti granice i kontrolu, ali treba napomenuti i da su lijekovi doveli do produljenja životnog vijeka. Te bolesti nisu izmišljene, ali ćemo se sljedeće godine, kada ćemo uvidjeti da nije sve plativo u zdravstvu, vjerojatno početi razmišljati koju ćemo razinu kolesterola liječiti", kaže Mrsić.
Net.hr
KOJA HEBENA GAMAD.
Trojica vodećih stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije bila su u sukobu interesa prilikom stvaranja panike oko svinjske gripe. Upitan jesmo li prevareni i namamljeni na masovnu kupovinu Tamiflua, liječnik Mirando Mrsić odgovara: 'Mislim da da.'
Istraživanje British Medical Journala i Ureda za istraživačko novinarstvo (Bureau of Investigative Journalism) otkrilo je kako su trojica stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije dr. Fred Hayden (University of Virginia), dr. Arnold Monto (University of Michigan) i dr. Karl Nicholson (Leicester) dobivali novac od farmaceutskih kompanija koje proizvode lijekove protiv virusa tzv. svinjske gripe.
Kako piše britanski Guardian, doznalo se da su oni bili na platnoj listi nekoliko kompanija koje su financirale njihova istraživanja i plaćale ih u zamjenu za konzultantske usluge, a SZO je slušao savjete te trojice stručnjaka i u jeku priče o virusu A (H1N1) pozvao vlade svih zemalja da naprave zalihe cjepiva.
U pojedinim državama već ova se vijest tretira kao dokaz o onome što se tek naslućivalo jesenas – da je svinjska gripa prevara stoljeća!
'Mislim da smo prevareni'
Dok čekamo komentar Ministarstva zdravstva na ovaj skandalozni sukob interesa za koji se sumnja da je u sezoni gripe farmaceutima priskrbio vrtoglavih sedam milijardi dolara, razgovarali smo s jednim od stratega SDP-ove zdravstvene politike, Mirandom Mrsićem. Upitan jesmo li prevareni i namamljeni na masovnu kupovinu Tamiflua, odgovara:
Propalo nam cjepivo vrijedno 15 milijuna kuna (06.04.2010.)više
"Mislim da da. Ostaje činjenica da su o pandemiji govorili relevantni stručnjaci i moramo vidjeti jesu li te pretpostavke bile matematičke ili stvarne. No, vrlo je moguće da su se zaigrali zbog toga što su u strahu velike oči pa je to dovelo do nepotrebnih gubitaka u zdravstvu", kaže Mrsić.
Zgrožen je sukobom interesa u kojem su se našli savjetnici u SZO-u.
"Apsolutno osuđujem bilo kakvu mogućnost da netko utječe na mišljenje stručnjaka, pogotovo s financijskim interesom. To je potrebno maksimalno sankcionirati jer baca sjenu na sve – i na zdravstvene stručnjake i na farmaceute", kaže Mrsić.
Napomenimo da je u svijetu od virusa tipa A (H1N1) umrlo oko 18 tisuća ljudi, što je manje nego što umire od virusa sezonske gripe.
'Izmišljene bolesti'
S tim u vezi upitali smo ga i za mišljenje o knjizi Lijekovi ili priča o obmani, internistice Lidije Gajski, koja tvrdi da su osteoporoza i povišeni kolesterol u najvećoj su mjeri umjetno stvorene, izmišljene bolesti.
"Zanimljiva knjiga koja ukazuje na velik problem u zdravstvu – odnos liječnika i farmaceuta. Otvara mnoga pitanja, ali odgovori nisu samo u ovoj knjizi. Jasno je da treba postaviti granice i kontrolu, ali treba napomenuti i da su lijekovi doveli do produljenja životnog vijeka. Te bolesti nisu izmišljene, ali ćemo se sljedeće godine, kada ćemo uvidjeti da nije sve plativo u zdravstvu, vjerojatno početi razmišljati koju ćemo razinu kolesterola liječiti", kaže Mrsić.
Net.hr
KOJA HEBENA GAMAD.

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

Kao što sam rekao već prije, nabijem i njih i njihovo cjepivo na racku

H[a]D- Aktivni forumaš

- Registriran/a : 21.08.2009
Broj postova: 1296
Reputacija: 73
Godina imam: 22
Započeo/la tema:

ahahahahaha jadni oni koji su se cijepili. a budala. zato ja nikada ne vjerujem u te gluposti. pa čak ne vjerujem ni u onu ptičiju. ne vjerujem da je ta ptičija ikada postojala kao i ta svinjska. hvala Bogu u mojoj obitelji se nitko nije cijepio protiv svinjske =)

Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney)
- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova: 19357
Reputacija: 788
Godina imam: 18
Započeo/la tema:

Farmaceuti plaćaju
ministre zdravsta i vlade da siju paniku,a oni uzimaju pinku
ja nikada nisam vjerovao u te p**ije.Da se mene pita Milanoviću
i cijeloj vladi nebi davao kn.plaće dok nevrate bačeno cjepivo.
Eto našta se lova baca i sada nek mi netko kaže da nisu znali
da je to sve izmišljeno.

ministre zdravsta i vlade da siju paniku,a oni uzimaju pinku
ja nikada nisam vjerovao u te p**ije.Da se mene pita Milanoviću
i cijeloj vladi nebi davao kn.plaće dok nevrate bačeno cjepivo.
Eto našta se lova baca i sada nek mi netko kaže da nisu znali
da je to sve izmišljeno.

scorpio57- Docent foruma

- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova: 10019
Reputacija: 505
Godina imam: 54
Započeo/la tema:

Stranica 25 / 25. •
1 ... 14 ... 23, 24, 25
Stranica 25 / 25.