BMW (official topic)
Forum CroFriends :: Tehnika i tehnologija :: Automobili,motori i ostala vozila :: Automobili slike i novosti
Stranica 1 / 15. • Share •
Stranica 1 / 15. • 1, 2, 3 ... 8 ... 15 
BMW (official topic)
Po mom mišljenju zvijer od automobila
meni omiljeni hehe

meni omiljeni hehe

Angie- Ufurani forumaš

- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova: 3139
Reputacija: 262
Godina imam: 20
Započeo/la tema:

Re: BMW (official topic)
stavi malo manje ako ih imaš jer su malo prevelike ove dvije zadnje

Hitman- Inžinjer foruma

- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova: 8239
Reputacija: 63
Godina imam: 2010
Započeo/la tema:

Hitman1 je napisao/la:stavi malo manje ako ih imaš jer su malo prevelike ove dvije zadnje
Evo,sad su ok

Optimyst- Dizajner foruma Opty
(Ljubitelj glazbe i bambusa)
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova: 3697
Reputacija: 795
Godina imam: 36
Započeo/la tema:

hvala što si ih umanjio 

Angie- Ufurani forumaš

- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova: 3139
Reputacija: 262
Godina imam: 20
Započeo/la tema:

^^nije loš auto

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

Angie je napisao/la:hvala što si ih umanjio
nema na čemu

Optimyst- Dizajner foruma Opty
(Ljubitelj glazbe i bambusa)
Broj postova: 3697
Reputacija: 795
Godina imam: 36
Započeo/la tema:

M3 mi je ljepsa
Vise je 3 sportski model, nego 5, pa zato
Vise je 3 sportski model, nego 5, pa zato

Purgy- Faca foruma

Broj postova: 12043
Reputacija: 981
Godina imam: 3
Započeo/la tema:

BMW
Bayerische Motoren Werke AG (skraćeno BMW) njemački je proizvođač automobila, motocikala i bicikala sa sjedištem u Münchenu.
Tvrtku je 7. ožujka 1916. u Münchenu osnovao Karl Friedrich Rapp kao Bayerische Flugzeugwerke (BFW) (Bavarska tvornica aviona), koja je 21. srpnja 1917. godine preimenovana u "Bayerische Motoren Werke" (BMW GmbH) (Bavaraska tvornica motora), da bi dva mjeseca prije kraja Prvog svjetskog rata postala dioničko društvo. Tvrtka u svojem vlasništvu ima i britanske tvrtke MINI (od 1994. godine, kupnjom tvrtke British Rover Group) i Rolls-Royce Motor Cars (od 1998. godine). Godine 2000. menadžment tvrtke je odlučio prodati brendove Rover i MG za sumu od 10 britanskih funti. Land Rover prodan je ubrzo nakon toga, ali je BMW donio odluku da zadrži brend MINI.
Moto kompanije na engleskom jeziku je "The Ultimate Driving Machine", dok je originalni njemački slogan "Freude am Fahren".
Mjesta proizvodnje
Njemačka [uredi]
* München
* Berlin
* Dingolfing
* Landshut
* Regensburg
* Wackersdorf
* Eisenach
* Leipzig
Južna Afrika [uredi]
* Rossslyn
Austrija [uredi]
* Steyr
Engleska [uredi]
* Hams Hall
* Swindon
* Oxford
SAD [uredi]
* Spartanburg
Kina [uredi]
* Shenyang
Aktualni modeli
* Serija 1
* Serija 3
* Serija 5
* Serija 6
* Serija 7
* X3
* X5
* X6
* Z4
* M
Tvrtku je 7. ožujka 1916. u Münchenu osnovao Karl Friedrich Rapp kao Bayerische Flugzeugwerke (BFW) (Bavarska tvornica aviona), koja je 21. srpnja 1917. godine preimenovana u "Bayerische Motoren Werke" (BMW GmbH) (Bavaraska tvornica motora), da bi dva mjeseca prije kraja Prvog svjetskog rata postala dioničko društvo. Tvrtka u svojem vlasništvu ima i britanske tvrtke MINI (od 1994. godine, kupnjom tvrtke British Rover Group) i Rolls-Royce Motor Cars (od 1998. godine). Godine 2000. menadžment tvrtke je odlučio prodati brendove Rover i MG za sumu od 10 britanskih funti. Land Rover prodan je ubrzo nakon toga, ali je BMW donio odluku da zadrži brend MINI.
Moto kompanije na engleskom jeziku je "The Ultimate Driving Machine", dok je originalni njemački slogan "Freude am Fahren".
Mjesta proizvodnje
Njemačka [uredi]
* München
* Berlin
* Dingolfing
* Landshut
* Regensburg
* Wackersdorf
* Eisenach
* Leipzig
Južna Afrika [uredi]
* Rossslyn
Austrija [uredi]
* Steyr
Engleska [uredi]
* Hams Hall
* Swindon
* Oxford
SAD [uredi]
* Spartanburg
Kina [uredi]
* Shenyang
Aktualni modeli
* Serija 1
* Serija 3
* Serija 5
* Serija 6
* Serija 7
* X3
* X5
* X6
* Z4
* M

Hitman- Inžinjer foruma

Započeo/la tema:

BMW serije 1
BMW serije 1 je automobil kompaktne klase. On je najmanji i najjeftiniji BMW. Jedini je automobil u svojoj klasi sa stražnjim pogonom i uzdužno smještenim motorom. Zamjena je za Compact model serije 3 tipa E43, ukinut početkom 2004. Sa serijom 3 E90 dijeli više od 60% komponenti. 2007. godine verziji s pet vrata priključile su se još tri karoserijske izvedbe - verzija s trojim vratima, coupe i cabrio. Odmah nakon lansiranja je postao jedan od uspješnijih BMW-ovih modela, odmah nakon serije 3 i serije 5.

BMW serije 1 je automobil kompaktne klase. On je najmanji i najjeftiniji BMW. Jedini je automobil u svojoj klasi sa stražnjim pogonom i uzdužno smještenim motorom. Zamjena je za Compact model serije 3 tipa E43, ukinut početkom 2004. Sa serijom 3 E90 dijeli više od 60% komponenti. 2007. godine verziji s pet vrata priključile su se još tri karoserijske izvedbe - verzija s trojim vratima, coupe i cabrio. Odmah nakon lansiranja je postao jedan od uspješnijih BMW-ovih modela, odmah nakon serije 3 i serije 5.

Hitman- Inžinjer foruma

Započeo/la tema:

BMW serije 3
BMW serije 3 je automobil iz srednje klase njemačke marke BMW i proizvodi se od 1975. godine. Trenutačno je u proizvodnji peta generacija. Trojka je najprodavaniji BMW-ov model te nosi oko 40% ukupne BMW-ove proizvodnje te ujedno jedan od najpopularnijh automobila u svijetu.

Modeli E21, E30, E36, E46, E90
BMW serije 3 je automobil iz srednje klase njemačke marke BMW i proizvodi se od 1975. godine. Trenutačno je u proizvodnji peta generacija. Trojka je najprodavaniji BMW-ov model te nosi oko 40% ukupne BMW-ove proizvodnje te ujedno jedan od najpopularnijh automobila u svijetu.
Modeli E21, E30, E36, E46, E90

Hitman- Inžinjer foruma

Započeo/la tema:

Stranica 1 / 15. • 1, 2, 3 ... 8 ... 15 
Forum CroFriends :: Tehnika i tehnologija :: Automobili,motori i ostala vozila :: Automobili slike i novosti
Stranica 1 / 15.