Nesanica-insomnia - hipersonija
Stranica 9 / 10. • Share •
Stranica 9 / 10. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Re: Nesanica-insomnia - hipersonija
Ja san pija mliko nakon što san se rodija 

Neukrotivi pastuh- Inžinjer foruma

- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova: 8159
Reputacija: 280
Godina imam: 43
Započeo/la tema:

Često patim od nesanice posljedica uzimanja raznih terapijskih tableta koje su propisane za kao moje bolje ali kad ih popijem ne mogu spavati...tako da ponekad izbjegnem koju dozu samo da se mogu naspavati. tablete za spavanje mi ne padaju na pamet, navučeš se na njih kad ih redovito uzimaš.

Hera- Nevina dušica

- Registriran/a : 07.12.2009
Broj postova: 194
Reputacija: 5
Godina imam: 28
Započeo/la tema:

ja patim od svega toga...u zadnje vrijeme..malo mi se spava, malo ne, malo sve po malo..

Hell- Domaćin foruma Hell
(Pozer, perverzjak, političar)
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova: 20886
Reputacija: 489
Godina imam: 21
Započeo/la tema:

Imam nesanicu uvijek u PMS-u 

Shila- Nevina dušica

- Registriran/a : 03.02.2010
Broj postova: 143
Reputacija: 12
Godina imam: 27
Započeo/la tema:

nesanica - to je jedan od problema sa kjima se susrećem, ponekad je to problem usnivanja a ponekada problem prosnivanja.
Ne navlačim se na tablete jer su sve tablete za spavanje u svojoj osnovi hipnotici, iako imam sanval i zan jakjo, jako rijetko popijem koju a to je nakon nekoliko problematičnih noći jer je manje zlo posrkati nešto kemije nego biti neispavan.
Doduše ne znaš koje je zlo manje ali u svakom slučaju neispavanost je veće zlo jer nikad ne znaš kad će organizam sam rikunuti.
Ne navlačim se na tablete jer su sve tablete za spavanje u svojoj osnovi hipnotici, iako imam sanval i zan jakjo, jako rijetko popijem koju a to je nakon nekoliko problematičnih noći jer je manje zlo posrkati nešto kemije nego biti neispavan.
Doduše ne znaš koje je zlo manje ali u svakom slučaju neispavanost je veće zlo jer nikad ne znaš kad će organizam sam rikunuti.

pustinja- Jako aktivni forumaš

- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova: 2294
Reputacija: 314
Započeo/la tema:

Neispavanost uzrokuje odumiranje sivih stanica
Besane noći nisu tek psihološki problem, kronični nedostatak sna može smanjiti mozak tj. gustoću njegove sive tvari. Ipak znanstvenici nisu sasvim sigurni je li nesanica zapravo posljedica ili uzrok problema.
Po prvi je put skeniranje mozga povezalo nesanicu i smanjivanje vitalne sive tvari mozga. Testiranje je pokazalo da oni s kroničnim problemima sna imaju manje sive tvari u mozgu u područjima odgovornim za donošenje odluka.
Istraživanje bi moglo pomoći u liječenju osoba koje pate od nesanice jer mozak regulira i kemijske procese koji dovode do odmora.
Dr. Ellemarije Altena, sa Sveučilišta Cambridge kaže: "Naše otkriće ukazuje da oni koji pate od kronične nesanice The findings predict that chronic insomnia sufferers may have compromised capacities to assess stimuli.
Uspoređujući mozgove ljudi koji pate od kronične nesanice i onih koji normalno spavaju uočeno je da oni s najtežim oblikom nesanice imaju najveći gubitak gustoće sive tvari i to bez obzira na dužinu perioda u kojem pate od ovog poremećaja.
Međutim znanstvenici još uvijek ne mogu reći uzrokuje li nesanica gubitak sive tvari ili je proces obrnut. A budući da su sudionici istraživanja bili samo stariji ljudi istraživanje bi trebalo nastaviti s mlađim sudionicima.
Izvor:net.hr
Besane noći nisu tek psihološki problem, kronični nedostatak sna može smanjiti mozak tj. gustoću njegove sive tvari. Ipak znanstvenici nisu sasvim sigurni je li nesanica zapravo posljedica ili uzrok problema.
Po prvi je put skeniranje mozga povezalo nesanicu i smanjivanje vitalne sive tvari mozga. Testiranje je pokazalo da oni s kroničnim problemima sna imaju manje sive tvari u mozgu u područjima odgovornim za donošenje odluka.
Istraživanje bi moglo pomoći u liječenju osoba koje pate od nesanice jer mozak regulira i kemijske procese koji dovode do odmora.
Dr. Ellemarije Altena, sa Sveučilišta Cambridge kaže: "Naše otkriće ukazuje da oni koji pate od kronične nesanice The findings predict that chronic insomnia sufferers may have compromised capacities to assess stimuli.
Uspoređujući mozgove ljudi koji pate od kronične nesanice i onih koji normalno spavaju uočeno je da oni s najtežim oblikom nesanice imaju najveći gubitak gustoće sive tvari i to bez obzira na dužinu perioda u kojem pate od ovog poremećaja.
Međutim znanstvenici još uvijek ne mogu reći uzrokuje li nesanica gubitak sive tvari ili je proces obrnut. A budući da su sudionici istraživanja bili samo stariji ljudi istraživanje bi trebalo nastaviti s mlađim sudionicima.
Izvor:net.hr

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

Ne bolujem od insomie.

kici- Nevina dušica

- Registriran/a : 12.12.2009
Broj postova: 56
Reputacija: 3
Započeo/la tema:

U zadnje vrijeme spavam ko beba, jedno vrijeme nisam mgola dugo u noć zaspat, vrtila sam se po krevetu do 3-4 ujutro... Uvijek popizdim kad tako nemogu zaspat.

Započeo/la tema:

Ja ne pamtim kad san spava normalno zadnji put.
Makar san pogleda dosta serija i filmova koje san zaosta...
Makar san pogleda dosta serija i filmova koje san zaosta...

Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, kaciga)
- Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova: 23695
Reputacija: 1804
Godina imam: 26
Započeo/la tema:

A kako to? Jel i preko zime ne možeš spavat?

Započeo/la tema:

Stranica 9 / 10. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Stranica 9 / 10.