Vegetarijanstvo kao zdravija prehrana
Stranica 6 / 7. • Share •
Stranica 6 / 7. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Re: Vegetarijanstvo kao zdravija prehrana
ne gio-
kemija je vrhunska znanost, kao i fizika-ali neznam kakvu si ti to kemiju učio koja govori o prehrani čovijeka
ili sam ja prije tridesetak godina učio nekakvu krivu kemiju, gdje su me zajebavali s formulama, gram molima cikličkim vezama , redukcijom i oksidacijom, organskom i anorganskom i što sve ne- ali s prehranom nije bilo blage veze-
dali je moje školovanje bilo toliko zaostalo
kemija je vrhunska znanost, kao i fizika-ali neznam kakvu si ti to kemiju učio koja govori o prehrani čovijeka

ili sam ja prije tridesetak godina učio nekakvu krivu kemiju, gdje su me zajebavali s formulama, gram molima cikličkim vezama , redukcijom i oksidacijom, organskom i anorganskom i što sve ne- ali s prehranom nije bilo blage veze-
dali je moje školovanje bilo toliko zaostalo

tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
- Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova: 15039
Reputacija: 928
Započeo/la tema:

uči se u medicinskoj kemiji i biokemiji , kao i u molekularnoj kemiji
a u mojoj struci se također koriste neka od tih saznanja

gio_deluxe- Obožavatelj foruma

- Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova: 4997
Reputacija: 228
Godina imam: 30
Započeo/la tema:

gio_deluxe je napisao/la:uči se u medicinskoj kemiji i biokemiji , kao i u molekularnoj kemiji
sori gio,ali neznam
izjaviti da je crveno meso neophodno u ljudskoj prehrani je totalna glupost, koju sigurno ne podržava ni jedna spomenuta znanstvena disciplina

Započeo/la tema:

crveno meso je bilo primjer , a poanta je bila , da biljni proteine , pa onda i biljke kao takve , ne sadržavaju sve što sadržava životinjsko meso , pa su tako i nedovoljna nadoknada za meso . 

Započeo/la tema:

gio_deluxe je napisao/la:crveno meso je bilo primjer , a poanta je bila , da biljni proteine , pa onda i biljke kao takve , ne sadržavaju sve što sadržava životinjsko meso , pa su tako i nedovoljna nadoknada za meso .
ma gio sve su to samo teorije-
kažeš nedovoljna nadoknada- a zašto onda neki vegetarijanci generacijama normlno žive?
po tvojoj tvrdnji, vegetarijanci bi trebali osječati nekakve negativnosti zbog svoje prehrane.

Započeo/la tema:

a gle , kad se radi statistika , onda dobijemo rezultate da je u Hrvatskoj prosječna plaća 6000 Kn , nisam baš siguran u to . isto tako je i s ovime , a hoće li se utvrditi određene deformacije kod vegetarijanaca , neznam , ali mislim da hoće . vrijeme će pokazati . ja samo govorim što suvremena kemija i znanost govori o prehrani na bazi molekula

Započeo/la tema:

gio_deluxe je napisao/la:a gle , kad se radi statistika , onda dobijemo rezultate da je u Hrvatskoj prosječna plaća 6000 Kn , nisam baš siguran u to . isto tako je i s ovime , a hoće li se utvrditi određene deformacije kod vegetarijanaca , neznam , ali mislim da hoće . vrijeme će pokazati . ja samo govorim što suvremena kemija i znanost govori o prehrani na bazi molekula
pa ja sam ti napisao da prije 50tak godina u dalmaciji nije bio poznat žučni kamenac, upravo iz razloga što se prehrana nije bazirala na crvenom mesu!
a vegetarijanci u religioznom smislu kao adventisti koji ne jedu meso imaju tradiciju još iz 16 stoljea!
suvremena znanost apsolutno nema čvrsti stav o načinu prehrane!

Započeo/la tema:

ima , a taj stav je da treba jesti raznovrsno , a u nikojem slučaju ne izbacivati meso iz prehrane . radi se o količini , pa tko nebi dobio žučni kamenac da jede beefsteak svaki dan . osim toga može se dobiti napadaj i od školjaka , ali to nije poanta , poanta je da treba jesti sve , a znanost koja se bavi oboljenjima na DNK bazi će nam dati feedback i o tome dali vegetarijanstvo , isto kao i pretjerana konzumacija mesa radi štetu i kakvu štetu radi .

Započeo/la tema:

a ja ti ponovo govorim da prehrana nije stvar masa nego individualna stvar!
što za nekoga može biti lijek, za drugoga može biti otriov!
npr ja imam žućne kamence- ali žderem i bijeli i crveni luk u velikim količinama- jedno jaje , čevapi ili par čvaraka izazvali bi mi žućni napad-
moja sestra je izvadila žžučnu kesicu, ali ima problema ako pojede i malu količinu luka!
poanta je da ne treba jesti sve nego osjetiti što ti odgovara u prehrani!
jednostavno je glupost kad bilo koja disciplina promatra čovijeka kao masu, a ne kao individuu!
što za nekoga može biti lijek, za drugoga može biti otriov!
npr ja imam žućne kamence- ali žderem i bijeli i crveni luk u velikim količinama- jedno jaje , čevapi ili par čvaraka izazvali bi mi žućni napad-
moja sestra je izvadila žžučnu kesicu, ali ima problema ako pojede i malu količinu luka!
poanta je da ne treba jesti sve nego osjetiti što ti odgovara u prehrani!
jednostavno je glupost kad bilo koja disciplina promatra čovijeka kao masu, a ne kao individuu!

Započeo/la tema:

gio_deluxe je napisao/la:ima , a taj stav je da treba jesti raznovrsno , a u nikojem slučaju ne izbacivati meso iz prehrane . radi se o količini , pa tko nebi dobio žučni kamenac da jede beefsteak svaki dan . osim toga može se dobiti napadaj i od školjaka , ali to nije poanta , poanta je da treba jesti sve , a znanost koja se bavi oboljenjima na DNK bazi će nam dati feedback i o tome dali vegetarijanstvo , isto kao i pretjerana konzumacija mesa radi štetu i kakvu štetu radi .
dokazano je da je pušenje štetno,
ali poznato je da postoje strastveni pušači koji su doživjeli duboku starost,
jednostavno je pogreška svih disciplina gledati na čovijeka kao masu, umijesto na čovijeka kao individuu!

Započeo/la tema:

Stranica 6 / 7. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Stranica 6 / 7.