Invalidi i invalidnost 5 5 2

Invalidi i invalidnost

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Invalidi i invalidnost

Postaj by Neu on pon pro 22, 2008 10:31 am

Što miste o sobama sa invaliditetom?

Dali ih žalite?

Rugate li im se?

Koji je oblik invalidnosti za vas najteži?

Zadnja promjena: Neukrotiva; pet sij 08, 2010 4:58 am; ukupno mijenjano 2 put/a.

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Re: Invalidi i invalidnost

Postaj by ivanna on ned sij 11, 2009 7:15 am

nikada se ne bih mogla nekome rugati,niti zbog izgleda niti zbog invaliditeta.da li htreba žaliti? ovisi,ali u principu ne,treba im pomagati.privatno,zadnje što sam učinila sa svojom kčeri i djecom iz njenog razreda;odnijeli smo slatkiše i igračke koje smo sami sakupili i umotali u jedan dom za djecu sa posebnim potrebama.i kada bi većina nas bar jednom otišla na takvo mjesto shvatila bi koliko su i takvi mali-veliki ljudi posebni i dragi.

ivanna
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova: 133
Reputacija Reputacija: 0
Godina imam: 40
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by House on ned sij 11, 2009 8:00 am

žao mi ih je

House
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova: 6747
Reputacija Reputacija: 434
Započeo/la tema:
390 / 999390 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by mrkyblu on pon sij 26, 2009 7:57 am

svaki oblik invaliditeta je tezak na svoj nacin .Netko npr. bez ruke je totalno nesposoban za ista i to mu je najtezi oblik invaliditeta a netko drugi bez ruke moze sve kao i da je ima jer je razvio rad nogom i sl......Invalidi su ljudi kao i svi mi ostali i ono sto im najmanje treba u zivotu je nase sazaljenje.Ono sto im treba je nasa pomoc , razumjevanje i potpora i kad god i kako god mogu trudim se i pruziti im to.

mrkyblu
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova: 1544
Reputacija Reputacija: 40
Godina imam: 30
Započeo/la tema:
165 / 999165 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Neu on ned lip 21, 2009 9:36 pm

Sležem se sa mrky ^^

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by evitaa on sub ruj 26, 2009 7:34 am

Na osobe sa invaliditetom gledam isto kao i na zdrave osobe.Kada se nađem u situaciji da trebam pomoći,učinim to bez razmišljanja.Invalidnim osobama i je fizička pomoć najvažnija (ako se ne radi o ment.bolesti)jer su mentalno razvijeni kao i ostali ljudi tako da mi se čini da ih netreba žaliti.Ja se grozim ljudi koji ismijavaju ili na bilo koji način degradiraju osobe sa invaliditetom,i svoju sam djecu od najmanjih nogu učila da su to osobe isto kao mi,ali različitih potreba i i istoga shvačanja te da se nikada ne zagledaju i okreću za njima,a kamoli da se smiju ili izruguju.

evitaa
Forumsko laprdalo
Forumsko laprdalo

Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova: 13369
Reputacija Reputacija: 1124
Godina imam: 40
Započeo/la tema:
94 / 99994 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by walter on uto ruj 29, 2009 9:17 am

evitaa je napisao/la:Na osobe sa invaliditetom gledam isto kao i na zdrave osobe.Kada se nađem u situaciji da trebam pomoći,učinim to bez razmišljanja.Invalidnim osobama i je fizička pomoć najvažnija (ako se ne radi o ment.bolesti)jer su mentalno razvijeni kao i ostali ljudi tako da mi se čini da ih netreba žaliti.Ja se grozim ljudi koji ismijavaju ili na bilo koji način degradiraju osobe sa invaliditetom,i svoju sam djecu od najmanjih nogu učila da su to osobe isto kao mi,ali različitih potreba i i istoga shvačanja te da se nikada ne zagledaju i okreću za njima,a kamoli da se smiju ili izruguju.

rep+

walter
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 27.08.2009
Broj postova: 6455
Reputacija Reputacija: 579
Godina imam: 43
Započeo/la tema:
80 / 99980 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Neu on pet sij 08, 2010 4:59 am

ne znam što je gore biti slijep ili nepokretan, ako si slijep ne vidiš sve oko sebe, a ako si nepokretan ne možeš ići gdje želiš i raditi šta želiš i ovisan si odmah o nečijoj pomoći.

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Blue Bane on pet sij 08, 2010 5:54 am

neu, bravo! Pre nekoliko dana sam hteo da postavim temu! gore
Ja ne cujem, izgubio sam sluh kada sam imao 1 god. imam puno iskustva s osobom s invaliditetom. Zadovoljan sam, diplomirao sam na Akademiji umetnosti, predajem deci sa posebnom potrebom...
Isto tako susret s osobom s invaliditetom moze biti jedno potpuno novo iskustvo...
Biti slep nije tesko, njihov dodir kao vid.
Zamilsi kako izgleda biti gluv/slep? Video sam u Rimu, srecni su! Ostao sam bez daha kako su zadovoljni i uslovi su najbolji nego ovde!
I pobedio me je na sahu u Madridu jer nista ne vidi i ne cuje! Pratio je svaki moj potez, drzao je moju ruku gde stavim figuru. Zanimljivo, zar ne?
Svaka osoba sa invaliditeom je aktivna bez obzira na sve! Sportisti, studenti, bankari, slikari...itd.
Al, ovde je jako lose nego u Evropi sto imaju puno predrasuda...

Razbijmo predrasude!

Blue Bane
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 03.12.2009
Broj postova: 2573
Reputacija Reputacija: 637
Godina imam: 32
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Neu on pet sij 08, 2010 6:33 am

svaka čast bane, ponosna sam na tebe, ja sam isto kao mala tjela predavati likovni.
i jako je lijepo što radiš sa djecom sa posebnim potrebama.

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]