Alan Ford- Uspomene 5 5 1

Alan Ford- Uspomene

Stranica 4 / 4. Previous  1, 2, 3, 4

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Alan Ford- Uspomene

Postaj by Prop on pon lip 01, 2009 4:22 am

Optimyst je napisao/la:prvih 75 epizoda rađenih od originalnih autora je fascinantno,nikad više takve kvalitete crteža kao što je bio Magnusov,tako da već ovdje dolazi do osjetnog pada kvalitete...

Istina, mada se Magnus vratio u slavnom 200. broju, nikad više takve crtačke kvalitete, koja je billa jedna od zaštitnih znakova, mada je Rafa della Monica držao strip svojim jasnim crtežom koliko-toliko!
No kažem, priča je držala vodu taman negdje do te 200-ice, kada završava obračun sa Velikim Cezarom, nakon toga kreće pad kojeg ne bi zaustavio ni Vladimir Beara smajlić

Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, kaciga)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, kaciga)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova: 23695
Reputacija Reputacija: 1804
Godina imam: 26
Započeo/la tema:
104 / 999104 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by daka on uto lip 23, 2009 11:47 pm

obožavam ovaj strip, i dan danas ga nekad kupim i rado pročitam

daka
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 22.12.2008
Broj postova: 172
Reputacija Reputacija: 21
Godina imam: 901
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki on sri lip 24, 2009 1:14 am

prop_ovednik je napisao/la:Primjetio sam da puno ljudi ovdje hvali Alan Forda... A on je idol moje mladosti, strip koji me uveseljavao, učio i svaki mjesec čekao sam novi broj nestrpljivo, nabavljao stare brojeve kao Sveti Gral... Nažalost, suvremeno vrijeme nosi nam suvremeni očaj, negdje oko 170. epizode kvaliteta ovog serijala srozala se na nulu, ako ne i gore... (za primjer pogledati epizode "Tajanstvena žena" , "Dar ili kvar" ). A Bunker izgleda, nema namjeru stati... Pa ovu temu otvaram za evoluiranje starih uspomena, Grunfovih majci, priča Broja 1, ostalih legendarnih stvari i malu raspravu, kako je sve krenulo nizbrdo, zašto, i kada, za vas?

Sjetite se one Boba Rocka "Bolje čitavi život u bogatstvu, nego li sedam dana u bijedi!"

Izvini, ali smiješno mi je pročitati da je Alan ford strip tvoje mladosti,- mogao je biti strip mladosti tvog čaće, a ti si se samo ufurao, jer si imao pristup!
Moja generacija je generacija stripa, od andrije maurovića, preko mirka i slavka , zagora , do alaan forda- da ne spominjemo art strip koji se pojavio u novinama "polet" pod nazivom novi kvadrat (ilić kordej, zimamović...)
Aan ford je fenomen u povijesti stripa- i najinteresantnije je što je osim u italij, dobio još veću popularnost u bivšoj jugi!

tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova: 16504
Reputacija Reputacija: 1097
Započeo/la tema:
500 / 999500 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by stidljiva ljubičica on sri lip 24, 2009 1:35 am

tako je tanuki! reci mu! balavcu jednom! u široke se gaće on obuuka....

stidljiva ljubičica
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 03.04.2009
Broj postova: 2065
Reputacija Reputacija: 80
Godina imam: 25
Započeo/la tema:
92 / 99992 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Prop on pon srp 13, 2009 2:14 pm

tanuki je napisao/la:
Izvini, ali smiješno mi je pročitati da je Alan ford strip tvoje mladosti,- mogao je biti strip mladosti tvog čaće, a ti si se samo ufurao, jer si imao pristup!
Moja generacija je generacija stripa, od andrije maurovića, preko mirka i slavka , zagora , do alaan forda- da ne spominjemo art strip koji se pojavio u novinama "polet" pod nazivom novi kvadrat (ilić kordej, zimamović...)
Aan ford je fenomen u povijesti stripa- i najinteresantnije je što je osim u italij, dobio još veću popularnost u bivšoj jugi!

Da li odgovoriti ili ne, dugo me mučilo, ali da ne ispadne da se povlačim...
Strip moje mladosti? Što ti nije jasno tu? Pročitao prvog Alana Forda sa 5 godina, prvih, legendarnih 80 epizoda do 10, što sam bio od 4-10 godine? Mladac!??! Dakle, strip moje mladosti!! To što je Alan Ford nastao davnih godina kada sam ja još bio pišaka oca svoga nije moj problem. Ti si samo bio sretniji da si vidio vremena kad je to bilo novo, što ne znači da imaš pravo tvrditi kako je tvoj utisak jači... Dapače....

Što se tiče "Novog kvadrata" i Kordeja, Maurovića, Starog Mačka, te Zagora, tata-mata je sve to čitao, promišljao o tome, hvatao i gledao.... Dakle , ne laprdaj svašta kad smo tu, ufuravaju se pohotni klinci i ovce od ljudi, za mene je strip ozbiljna stvar i ozbiljna umjetnost, ako tako želiš o njemu razgovarati, sve pet, ako ne, ne misli da ću reagirati na tvoje silly ispade :girll: opet...

Zadnji dio posta ti je dobar, razlozi Fordove velike popularnosti u Jugi su, po teoretičarima, mnogobrojni i ne da mi se o njima sada.........

Prop
Domaćin foruma Prop

Započeo/la tema:
104 / 999104 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by evitaa on ned ruj 20, 2009 9:36 am

Čitala sam ga nekada redovito,a i sada ga ponekad pročitam jer ga moja kčer kupuje.

evitaa
Forumsko laprdalo
Forumsko laprdalo

Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova: 13369
Reputacija Reputacija: 1124
Godina imam: 40
Započeo/la tema:
94 / 99994 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Prop on ned ruj 20, 2009 11:42 am

A koliko kćer ima godina? zaljubljen

Prop
Domaćin foruma Prop

Započeo/la tema:
104 / 999104 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Turrican on sub svi 05, 2012 10:42 am

Turrican
Tehničar foruma Tury
(Informatičar, intelektualac)
Tehničar foruma Tury  (Informatičar, intelektualac)

Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova: 5573
Reputacija Reputacija: 961
Započeo/la tema:
55 / 99955 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Prop on sub svi 05, 2012 10:49 am

Baš sam danas pred utakmicu rekao svojim suigračima "Momci, ako mislimo pobijediti, ne smijemo izgubiti!"

Prop
Domaćin foruma Prop

Započeo/la tema:
104 / 999104 / 999

[Vrh] Go down

Stranica 4 / 4. Previous  1, 2, 3, 4

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]