Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit?
Stranica 7 / 16. • Share •
Stranica 7 / 16. •
1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 16 
Re: Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit?
hvala,naš kak mi je lakše sad kad ne pušim,ne peče me grlo ujutro,ne kašljem,ne smrdim ko pepeljara,baš mi je fancy sada

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 66999
Reputacija: 3492
Godina imam: 22
Započeo/la tema:

znam 
ja još uvijek uživam u tom...
čak i nakon što sam već 8 godina nepušač još uživam u svemu što si nabrojala.

ja još uvijek uživam u tom...
čak i nakon što sam već 8 godina nepušač još uživam u svemu što si nabrojala.

fosforica- Domaćin foruma

- Registriran/a : 13.02.2009
Broj postova: 5671
Reputacija: 1132
Godina imam: 37
Započeo/la tema:

svaka čast 
baš super da ne pušiš...

baš super da ne pušiš...

Započeo/la tema:

fosforica- Domaćin foruma

- Registriran/a : 13.02.2009
Broj postova: 5671
Reputacija: 1132
Godina imam: 37
Započeo/la tema:

Nedugo je prošla godina dana kako ne pušim.Dugo sam se pripremala psihički za taj dan,jer mislim da osim čvrste volje nisu potrebna nikakva druga sredstva za odvikavanje od pušenja.

evitaa- Forumsko laprdalo

- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova: 13369
Reputacija: 1124
Godina imam: 40
Započeo/la tema:

ja ne konzumiram taj sastojak vec 3 godine. 

Capricornus- Nevina dušica

- Registriran/a : 18.09.2009
Broj postova: 123
Reputacija: 8
Godina imam: 131
Započeo/la tema:

Znanstvena istraživanja su pokazala...
Štetnost pušenja svima je dobro poznata. Od 1,3 milijarde aktivnih pušača, koliko ih trenutno ima u svijetu, teško da postoji i jedan koji nije barem jednom poželio odbaciti cigarete. To nažalost nije uvijek tako jednostavno, pogotovo ne za one osobe koje su započele s pušenjem vrlo rano, u mladenačkoj dobi ili čak još ranije.
Mnogi pušači su ponosni kad smanje dnevni broj popušenih cigareta jer vjeruju kako im manja količina nikotina ne škodi. Međutim, takvo razmišljanje je zabluda.
Norveški Institut za javno zdravstvo proveo je istraživanje na 43.000 pušača s malim brojem popušenih cigareta dnevno i dokazao da je rizik od krvožilnih bolesti i raka pluća kod osoba koje popuše dnevno 1 do 4 cigarete čak pet puta veći nego kod nepušača.
Međutim, najveću pogrešku koju pušač može zaista počiniti je da odustane od ideje o prestanku pušenja. Statistika govori da je svakom pušaću u prosjeku potrebno čak 5 do 8 pokušaja prije nego što uspije prestati pušiti.
Osim što podrška u odvikavanju od pušenja stiže i iz biljnog svijeta, uz nekoliko savjeta, sljedeći bi pokušaj mogao biti uspješan.
Važnost pravog trenutka
Od izuzetne je važnosti odabrati pravi trenutak za prestanak pušenja. To svakako mora biti razdoblje u kojemu na privatnom i poslovnom planu vlada što veći mir i stabilnost. Pritom je dobro obilježiti na kalendaru dan od kojega želimo započeti novi život, bez dima cigareta.
Izbjegavanje kriza
Tijekom prva dva tjedna prestanka pušenja svakako treba izbjegavati situacije koje bi mogle izazvati krizu. Tako se u ovom razdoblju preporuča kloniti se alkohola i zabava na kojima se puši. Kasnije, kad organizam prevlada krizu odvikavanja, više nismo toliko podložni iskušenjima.
Izvor:vitamelmelem.com
Štetnost pušenja svima je dobro poznata. Od 1,3 milijarde aktivnih pušača, koliko ih trenutno ima u svijetu, teško da postoji i jedan koji nije barem jednom poželio odbaciti cigarete. To nažalost nije uvijek tako jednostavno, pogotovo ne za one osobe koje su započele s pušenjem vrlo rano, u mladenačkoj dobi ili čak još ranije.
Mnogi pušači su ponosni kad smanje dnevni broj popušenih cigareta jer vjeruju kako im manja količina nikotina ne škodi. Međutim, takvo razmišljanje je zabluda.
Norveški Institut za javno zdravstvo proveo je istraživanje na 43.000 pušača s malim brojem popušenih cigareta dnevno i dokazao da je rizik od krvožilnih bolesti i raka pluća kod osoba koje popuše dnevno 1 do 4 cigarete čak pet puta veći nego kod nepušača.
Međutim, najveću pogrešku koju pušač može zaista počiniti je da odustane od ideje o prestanku pušenja. Statistika govori da je svakom pušaću u prosjeku potrebno čak 5 do 8 pokušaja prije nego što uspije prestati pušiti.
Osim što podrška u odvikavanju od pušenja stiže i iz biljnog svijeta, uz nekoliko savjeta, sljedeći bi pokušaj mogao biti uspješan.
Važnost pravog trenutka
Od izuzetne je važnosti odabrati pravi trenutak za prestanak pušenja. To svakako mora biti razdoblje u kojemu na privatnom i poslovnom planu vlada što veći mir i stabilnost. Pritom je dobro obilježiti na kalendaru dan od kojega želimo započeti novi život, bez dima cigareta.
Izbjegavanje kriza
Tijekom prva dva tjedna prestanka pušenja svakako treba izbjegavati situacije koje bi mogle izazvati krizu. Tako se u ovom razdoblju preporuča kloniti se alkohola i zabava na kojima se puši. Kasnije, kad organizam prevlada krizu odvikavanja, više nismo toliko podložni iskušenjima.
Izvor:vitamelmelem.com

Započeo/la tema:

Probala sam jednom..i prestala na dva tjedna.Onda sma se vratila.
Jedini put da sam prestala..u 10 godina koliko pusim aktivno.
Nisam jedna od onih koja ce svima reci..e sad prestajem,pa onda opet pocet...kad bi se odlucila,sutjela bi dok ne uspijem.
Voljela bi prestat jednog dana,trenutno nemam volje borit se sa time...a ako ja nemam volje,nema toga sto ce meni pomoc prestat
Jedini put da sam prestala..u 10 godina koliko pusim aktivno.
Nisam jedna od onih koja ce svima reci..e sad prestajem,pa onda opet pocet...kad bi se odlucila,sutjela bi dok ne uspijem.
Voljela bi prestat jednog dana,trenutno nemam volje borit se sa time...a ako ja nemam volje,nema toga sto ce meni pomoc prestat

Shila- Nevina dušica

- Registriran/a : 03.02.2010
Broj postova: 143
Reputacija: 12
Godina imam: 27
Započeo/la tema:

Prestanite pušiti u 10 koraka!

Nema pušača koji nije svjestan upozorenja o štetnosti pušenja, otisnutog na svakoj kutiji cigareta. Ali koliko njih uistinu obrati pozornost na to?
Riječi imaju malo utjecaja na stotine tisuća odraslih osoba koje puše. Upozorenja dolaze prekasno za tisuće pušača koji svake godine umiru od bolesti povezanih s pušenjem. Procjenjuje se da će polovica redovitih pušača, ako nastave pušiti, umrijeti zbog pušenja. To je zastrašujuća statistika, koja, nažalost, ipak neće spriječiti ovisnike da zapale cigaretu. Kako se othrvati želji za još samo jednim dimom?
Kad je želja da posegnete za cigaretom neizdrživa, iskušajte sljedeće:
1. Uključite “mentalni prekidač”. Zamijenite sliku sebe kao pušača sa slikom kakvi biste željeli biti kao nepušač, pucajući od zdravlja.
2. Duboko dišite. Duboko disanje vas opušta, a dodatni kisik učinit će vas budnijim.
3. Pijte vodu. Pomaže procesu eliminacije otrova, a pritom su vam i usta zaposlena.
4. Perite zube. Kad vam je dah svjež, zar ga zaista želite upropastiti tom lošom i starom navikom?
5. Osvijestite čežnju za cigaretom. Pratite koliko drugo traje čežnja za svakom cigaretom – obično tek minutu ili dvije. Čekajte da prođe kriza i zatim radite nešto drugo.
6. Grickajte integralni kruh. Izbjegavajte zašećerene i masne zalogaje. Integralni kruh će utažiti želju za slatkim, a kako se radi o sporo sagorijevajućim ugljkohidratima, u vašem se organizmu neće ustaliti ritam smanjenja i povećanja razine glukoze u krvi kao što se zbiva kad grickate slatkiše.
7. Ponovno pročitajte plan akcije. Podsjetite se na vaš motiv – zašto želite prestati pušiti.
8. Zamislite druge pušače kao ovisnike. To pomaže oduprijeti se želji za pušenjem kad ste u njihovoj blizini – primjerice u kafiću ili na zabavi.k
9. Učinite nešto jako zdravo i dobro za tijelo. Izađite u šetnju, otrčite nekoliko krugova ili izvodite nekoliko joga vježbi. Nezdravo ponašanje zamijenite nečim što će vam pomoći da se osjećate bolje.
10. Razmislite o svim stvarima u kojima ste u prošlosti uspjeli. U trenucima krize možda se osjetite slabi i nesposobni oduprijeti se želji za cigaretom. Ako se ohrabrite psihički, podsjećajući se na svoje prošle uspjehe, to će vam dati snagu da prebrodite taj teški trenutak.

Zločesti- Docent foruma

- Registriran/a : 06.03.2010
Broj postova: 10132
Reputacija: 793
Godina imam: 2
Započeo/la tema:

ako stvar možeš riješiti u jednom koraku, pa u deset, zašto ne u pedeset koraka?
možda jedan mali priručnik kojeg se može jutros u tramvaju čitati...
možda jedan mali priručnik kojeg se može jutros u tramvaju čitati...

minutus- Aktivni forumaš

- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova: 1253
Reputacija: 222
Godina imam: 58
Započeo/la tema:

Stranica 7 / 16. •
1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 16 
Stranica 7 / 16.