Battlestar Galactica (Reimagined) 5 5 4

Battlestar Galactica (Reimagined)

Stranica 1 / 17. 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Battlestar Galactica (Reimagined)

Postaj by Shtiriputanac on pet vel 06, 2009 11:03 am

1978. krenula je originalna Battlestar Galactica koja je doživjela svega jednu sezonu i spin-off seriju naziva "Galactica". Iako je kratko živjela, stekla je nekakav kult. Prolazile su godine, bilo je pokušaja da se franšiza oživi, ali bezuspješno, sve dok Ronald D. Moore nije odlučio uzeti stvari u svoje ruke i nanovo prepričati cijelu priču te 2003. napravio miniseriju u dva dijela koja je polučila nevjerojatan uspjeh te odmah godinu dana kasnije krenula redovita serija koja se nastavila direktno na miniseriju.
O čemu se zapravo radi? Ljudi na 12 kolonija (planeta) su kreirali robote pod nazivom Cylon (Cylons, odnosno Cylonci u množini) kako bi im olakšali život, pogotovo u teškim fizičkim i opasnim poslovima kao što su naprimjer rad u rudniku i slično. Nakon nekog vremena, Cylonci su imali jako razvijenu umjetnu inteligenciju, pa su se pobunili jer im je jednostavno dojadilo biti iskorištavani za takve stvari. Počeli su brutalno ubijati svoje prijašnje "robovlasnike" i pobjegli te započeli rat. Rat je trajao poprilično dugo te su na kraju ipak uspjeli postići primirje. Izgradili su svemirsku na neutralnom teritoriju gdje bi se jednom godišnje predstavnik ljudi i predstavnik Cylonaca trebali naći i dogovarati daljnju političku suradnju. U narednih 40 godina ljudi su svake godine slali predstavnika, ali cylonci se nikada nisu pojavili. Najednom, nakon 40 godina, na stanici se pojavljuje zanosna plavokosa žena u crvenoj haljini u pratnji Centuriona (osnovni, borbeni modeli cylonaca) te dalje poljubac ljudskom predstavniku dok se ta postaja uništavala.
Nedugo nakon toga, potpuno nepripremljeni, ljudi na 12 kolonija su iznenađeni nukelarnim holokaustom - skoro cijelo čovječanstvo je uništeno, sa svega 50 tisuća "sretnika" koju su se u tom trenutku našli na nekom svemirskom brodu i bili su dovoljno daleko od napada. Među preživjelima je i posada Battlestar Galactice, borbene krstarice koja se spremala za mirovinu i jedina je linija obrane između ljudske flote i cylonaca koji ih žele uništiti. Da stvar bude još gora (iako je teško zamisliti što je gore od skorog istrebljenja cijele ljudske rase) je to što su se cylonci toliko razvili da liče na ljude i što se neki nalaze u floti, a nitko ne zna kako izgledaju, te je zato za njih praktički mačji kašalj počiniti napad iz nutra.
Na kraju miniserije doznajemo da ljudi odlučuju proći u potragu za legendarnom 13. kolonijom ljudi, poznatom pod nazivom Zemlja.

Serija je potpuno netipičan SF - nema uobičajenih putovanja kroz vrijeme, faznih pomaka, laserskih pištolja i sličnih stvari karakterističnih za 90% SF serija. BSG se trudi zadržati što više modernih elemenata i aspekata ljudskog života - od odjevanja, preko strukture vojske pa sve do glazbe - sve je tako slično, a tako različito. Još jedna bitna karakteristika je to što je jako character based, tako da svaki važniji lik ima svoju osobnost koja ih čini jedinstvenima.
U seriji se također bave pitanjima koja muče i naše društvo - pitanje abortusa, bombaša samoubojica, rasizma, mučenja korištenja nuklearnog oružja, vjerskog fanatizma i slično, te je zbog toga serija izrazito mračna i depresivna, što joj daje poseban šarm i čini ju praktički jedinstvenom u SF žanru.
Trenutno je u tijeku njena posljednja sezona, četvrta, a nova epizoda će se emitirati večeras (znači, već sutra popodne ću ju moći gledati ^^), sveukupno će biti 73 epizode. Netko će pomisliti da je to malo i da je to rezultat toga što nije popularna i da nije kvalitetna, no ni jedno nije točno - BSG je od početka bila zamišljena kao serija koja ima uvod, zaplet, vrhunac, rasplet i kraj, a ne da se oduži u vijeke vijekova.
Serija je jednostavno genijalna, ima genijalne likove (odlični i priznati glumci, imaju čak i oskarovce), odlično razrađenu priču i često zna biti uznemiravajuća. Preporuka svima.

Evo i par slika:

Zapovjednik Galactice

Predsjednica flote

XO Galactice i moj najdraži lik

Sin zapovjednika Adame, jedan od najboljih pilota u floti

Apsolutni Bog u seriji, pridonio je (neznajući) uništenju ljudske rase

Najbolji pilot flote i moj najdraži ženski lik

Cylon model 6

Cylon model 8

Cylon model 3

Cylon model 1

Battlestar Galactica

Cylon Centurion

To je to zasad, stavit ću vam slike preostalih cylon modela (ima ih 12, ali neću ih otkriti sve jer bi to onda bilo preveliko "spojlanje" priče).
Ispričavam se ako ima nejasnih rečenica i gramatičkih greški, ali trenutno ih sam ne mogu nikako uočiti.

PS: Na mom avataru vam je crtana verzija Saul Tigha

Shtiriputanac
Junior
Junior

Registriran/a : 10.01.2009
Broj postova: 843
Reputacija Reputacija: 65
Godina imam: 20
Započeo/la tema:
6 / 9996 / 999

[Vrh] Go down

Re: Battlestar Galactica (Reimagined)

Postaj by goc on pet vel 06, 2009 11:06 am

ovo mi je jedna od boljih serija Very Happy, prije sam uvijek gledao dok su prikazivali na tv-u ali neznam zašto više nedaju

goc
Docent foruma
Docent foruma

Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova: 10614
Reputacija Reputacija: 258
Godina imam: 21
Započeo/la tema:
62 / 99962 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Neu on pet vel 06, 2009 11:07 am

i ova mi se serija čini odlična..sviđaju mi se slike..pa di ti nađeš tako dobre serije?

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Shtiriputanac on pet vel 06, 2009 11:09 am

Ma bila ti je užasno dugačka stanka između prve i druge polovice 4. sezone, minimalno 8 mjeseci. Tek su nedavno počeli sa emitiranjem zadnjih 10 epizoda. Vjerujem da će biti na televiziji uskoro.

@Neukrotiva - a eto, tražim i nađem, jednostavno Very Happy
Meni je ovo najdraža serija, draža i od Stargatea :shy:

Shtiriputanac
Junior
Junior

Započeo/la tema:
6 / 9996 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Hell on ned oľu 15, 2009 12:20 am

..počeo sam je skidati..prije sam gledao par emisija..ok..

Hell
Domaćin foruma Hell
(Pozer, perverzjak, političar)
Domaćin foruma Hell   (Pozer, perverzjak, političar)

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova: 20886
Reputacija Reputacija: 489
Započeo/la tema:
495 / 999495 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Neu on sub oľu 21, 2009 3:27 am

i jesi skinio?

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Hell on sub oľu 21, 2009 5:56 am

ne..još se skida..

Hell
Domaćin foruma Hell

Započeo/la tema:
495 / 999495 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Neu on sub oľu 21, 2009 11:07 am

a da sad...tako dugo?

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Hell on sub oľu 21, 2009 1:22 pm

..skidam i stargate atlantis i sg-1 koji imaju oko 80 gb..battestar ima oko 25 sve sezone..

Hell
Domaćin foruma Hell

Započeo/la tema:
495 / 999495 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Shtiriputanac on ned oľu 29, 2009 1:04 am

Zadnja epizoda Galactice emitirana prošle subote i moram reći da je kraj bio fantastičan, kao i cijela serija.
Galactica je definitivno najbolja serija koju sam imao prilike gledati, te ju namjeravam uskoro početi gledati isponova i pohvatati ono što nisam pri prvom pregledavanju.

Shtiriputanac
Junior
Junior

Započeo/la tema:
6 / 9996 / 999

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 17. 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]