Malo o debljanju u trudnoći

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Malo o debljanju u trudnoći

Postaj by Love on pon vel 02, 2009 10:53 pm

Prije trudnoće ste možda (tek) brojali kalorije, a sada morate i jako paziti na to što jedete.

Stoga dijete za vrijeme trudnoće nisu poželjne, a ni sigurne. Udebljati se morate, jer svoje tijelo morate pripremiti na hranjenje i rast bebe. Novorođenče je teško samo 3 ili 4 kilograma, a vi ćete se udebljati mnogo više. Zapremina krvi u tijelu će se povećati za oko 50%; u tijelu je puno tekućine i tkiva, koji potpomažu pravilan rast i razvoj vašeg djeteta. Ako se ne udebljate dovoljno, vaše dijete može biti nedovoljne težine. Bebe koje nisu teže od 2,5 kg su izložene različitim bolestima i problemima u razvoju.

Trenutno se preporučuje da se buduća mama u trudnoći udeblja od 11-16 kg. Jako mlade, a i jako mršave žene će se vjerojatno morati udebljati kakvih 14-20 kg. Ženama s prevelikom težinom preporučujemo da se ne udebljaju više od 14 kg.
U trudnoći se tjelesna težina ne povećava ravnomjerno. U prvom tromjesečju raste veoma polako, kilogram ili dva. U sljedećih šest mjeseci dobivat ćete približno pola kilograma tjedno. Vrlo je važno da težinu dobijate polako i ravnomjerno. Svaku iznenadnu promjenu tjelesne težine morate javiti svom ginekologu.

Kada ćete smršati?

Prvi tjedan poslije poroda smršat ćete oko 6 kg. Poslije će brzom gubitku težine pripomoći veća aktivnost, dojenje i noćno ustajanje. Uz normalnu ishranu se ne smijete bojati da nećete izgubiti suvišne kilograme. Ako budete dojile svoju bebu, kilogrami će nestajati bez dijeta.

Dio pridobijene težine u trudnoći se čuva kao rezerva za dojenje. Dnevno će vaše tijelo iz te rezerve potrošiti otprilike 100 do 150 kalorija za proizvodnju mlijeka.

placenta: 1,2 kg
plod: 5,1 kg
krv, dodatna tekućina: 3 kg
materica, grudi, zadnjica, noge: 2,7 kg
tekućina: 1,5 kg

Love
Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, zlopamtilo)
Domaćica foruma Love  (Brineta, kuvar'ca, zlopamtilo)

Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 29929
Reputacija Reputacija: 785
Godina imam: 25
Započeo/la tema:
672 / 999672 / 999

[Vrh] Go down

Re: Malo o debljanju u trudnoći

Postaj by mrkyblu on uto vel 03, 2009 7:03 am

U trudnoci treba jesti normalno ne drzati dijetu ali ni povecavati unos hrane kao sto se prije mislilo da se u trudnoci jede za dvoje......zena u samom porodu izgubi oko 12 - 13 kg a ostalo ako se udebljala vise a vecinom se udebljaju malo vise u prvih par mjeseci nakon poroda.Za odrzati kondiciju potrebno je vjezbati vjezbe za trudnice i jako je vazno jesti raznovrsno voce i povrce ......

mrkyblu
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova: 1544
Reputacija Reputacija: 40
Godina imam: 30
Započeo/la tema:
165 / 999165 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Love on uto vel 03, 2009 7:32 am

to mi je fascinantno kako se brzo kile mogu izgubit nakon trudnoće al nekima to ne uspijeva pogotovo onima koje su jače oduvijek

Love
Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, zlopamtilo)
Domaćica foruma Love  (Brineta, kuvar'ca, zlopamtilo)

Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 29929
Reputacija Reputacija: 785
Godina imam: 25
Započeo/la tema:
672 / 999672 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by evitaa on čet lis 01, 2009 8:03 am

Ja sam u trudnoći normalno jela (količinski) mislim da je puno važnije promjeniti prehranu ako ne sadrži dovoljno voča,povrča i ostalih namirnica koje su potrebne za bolji razvoj dijeteta.Mislim da je velika pogreška što mnoge žene jedu u prekomjernoj količini misleči da se tako bebe bolje razvijaju.Takva prehrana pogoduje jedino nastanku visokog tlaka i dijabetesa kod trudnice.

evitaa
Forumsko laprdalo
Forumsko laprdalo

Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova: 13369
Reputacija Reputacija: 1124
Godina imam: 40
Započeo/la tema:
94 / 99994 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Neukrotivi pastuh on čet lis 01, 2009 8:04 am

evitaa je napisao/la:Ja sam u trudnoći normalno jela (količinski) mislim da je puno važnije promjeniti prehranu ako ne sadrži dovoljno voča,povrča i ostalih namirnica koje su potrebne za bolji razvoj dijeteta.Mislim da je velika pogreška što mnoge žene jedu u prekomjernoj količini misleči da se tako bebe bolje razvijaju.Takva prehrana pogoduje jedino nastanku visokog tlaka i dijabetesa kod trudnice.

E to mi je jako zanimlljivo. Vidim neke trudnice koje su se užasno udebljale, a nakon poroda cakum-pakum?!? Kako li to uspijevaju?

Neukrotivi pastuh
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova: 8159
Reputacija Reputacija: 280
Godina imam: 43
Započeo/la tema:
72 / 99972 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by evitaa on čet lis 01, 2009 8:20 am

Neukrotivi pastuh je napisao/la:
evitaa je napisao/la:Ja sam u trudnoći normalno jela (količinski) mislim da je puno važnije promjeniti prehranu ako ne sadrži dovoljno voča,povrča i ostalih namirnica koje su potrebne za bolji razvoj dijeteta.Mislim da je velika pogreška što mnoge žene jedu u prekomjernoj količini misleči da se tako bebe bolje razvijaju.Takva prehrana pogoduje jedino nastanku visokog tlaka i dijabetesa kod trudnice.

E to mi je jako zanimlljivo. Vidim neke trudnice koje su se užasno udebljale, a nakon poroda cakum-pakum?!? Kako li to uspijevaju?

Kilaža koja se smatra normalnom u trudnoći je do 15 kilograma.Porodom ode največi dio kg.-na bebu , plodnu vodu,posteljicu ,te vodu koja se nakupila u tijelu tako da žena zapravo izgubi gotovo sve kile koje je dobila tijekom trudnoće.

@Neukrotivi ostavila sam ti u kolačima onaj recept ako te zanima sa obzirom da si sam,a vrlo je jednostavan i fin

evitaa
Forumsko laprdalo
Forumsko laprdalo

Započeo/la tema:
94 / 99994 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by eva kant on čet lis 01, 2009 9:05 am

ja sam u trudnoći vječito bila gladna i liječnik me stalno upozoravao da pazim na prehranu, da ne jedem slatko i masno. a ja sam baš uživala u tome. :=U:

eva kant
Forumsko laprdalo
Forumsko laprdalo

Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova: 13322
Reputacija Reputacija: 1022
Godina imam: 42
Započeo/la tema:
92 / 99992 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by evitaa on pet lis 02, 2009 1:22 am

eva kant je napisao/la:ja sam u trudnoći vječito bila gladna i liječnik me stalno upozoravao da pazim na prehranu, da ne jedem slatko i masno. a ja sam baš uživala u tome. :=U:

Da žene si u trudnoći daju oduška ,jer višak kilograma opravdaju trudnoćom.A u trudnoći bi zapravo trebalo jesti zdravu hranu koja pogoduje zdravijem razvoju ploda,a ne što nama paše.Ali naravno to je individualna odluka svake majke tj.trudnice.

evitaa
Forumsko laprdalo
Forumsko laprdalo

Započeo/la tema:
94 / 99994 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Neukrotivi pastuh on pet lis 02, 2009 1:27 am

(Hvala Evitea na receptu. Poslije virnem)

Da stvarno, zanimljivo je da ih vidim par dana naon trudnoće kao da nisu ni bile.

Neukrotivi pastuh
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova: 8159
Reputacija Reputacija: 280
Godina imam: 43
Započeo/la tema:
72 / 99972 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by eva kant on pet lis 02, 2009 1:28 am

ja sam jela sve, i zdravu hranu, ali i slatko. i imala sam predivnu trudnoću, bila sam aktivna i ništa mi nije bilo teško. samo što sam imala velik apetit i nisam si ništa uskraćivala.

eva kant
Forumsko laprdalo
Forumsko laprdalo

Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova: 13322
Reputacija Reputacija: 1022
Godina imam: 42
Započeo/la tema:
92 / 99992 / 999

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]