Bermudski trokut
Stranica 1 / 7. • Share •
Stranica 1 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Bermudski trokut
Bermudski trougao (takođe Bermudski trokut, Đavolji trokut) je naziv za morski trougao između Bermuda, Floride i otočića Portorika u Atlantskom okeanu. Bermudski trokut ima površinu oko 1.140 kvadratnih kilometara.
Zapisi o nestajanju brodova se vode još od 15. vijeka. Navodno je i sam Kristofor Kolumbo na svojoj plovidbi prema Novom svijetu opazio čudna svjetla iznad tog područja. Prema jednoj nepotvrđenoj statistici, u tom dijelu okeana do sada je nestalo 8.157 ljudi.
Teorije
Jedan od prvih nestanaka u novom dobu je zabilježen 1918. godine kada je u martu nestao USS Cyclop, jedan od najveći brodova tog doba.
Jedan od najvećih misterioznih nestanaka se dogodio decembra 1945. godine kada je let broj 19, 5 najsuvremenijih vojnih aviona TBM Avenger sa 24 člana posade, nestalo na tom području. Nestao je i jedan od aviona koji su bili krenuli u potragu za njima.
1948. nestaje DC-3 sa 27 članova posade, a 1951. C-124 Globemaster sa 53 putnika. Jedan drugi nestanak, po zvaničnim podacima desio se 1961. godine kada je nestao tanker Marine Sulfur Queen sa 39 osoba.
U proteklih 50 godina, na tom području su takođe nestali: Britanski transporter York 1952, mornarički Super Constellationa 1954, civilni teretni zrakoplov 1966, dva Stratotankera 1963. U tim nestancima živote je vjerovatno izgubilo više od 200 ljudi.
Izvor:Wikipedija
Kakva su vaša mišljenja o tome??
Zapisi o nestajanju brodova se vode još od 15. vijeka. Navodno je i sam Kristofor Kolumbo na svojoj plovidbi prema Novom svijetu opazio čudna svjetla iznad tog područja. Prema jednoj nepotvrđenoj statistici, u tom dijelu okeana do sada je nestalo 8.157 ljudi.
Teorije
- Prva teorija tvrdi da u Bermudskom trouglu nema nikakvih paranormalnih pojava koje izazivaju nestanke brodova.
- Druga teorija govori o fizičkim silama nepoznatim nauci, koje periodično stvaraju rupu na nebu koja uvlači sve što joj se nađe na putu.
- Treća teorija tiče se prirode vode u Sargaskom moru. Misli se da je za ove nestanke odgovorna neka nepoznata komponenta morske vode.
- Četvrta teorija tvrdi da se u Bermudskom trouglu povremeno stvara vremenska rupa, kojom avioni ili brodovi putuju u prošlost ili budućnost.
- Peta i najrealnija teorija govori o prirodnom isparavanja plinova iz podvodnih stijena koji stvaraju mjehure na površini koji mogu da prevrnu brod.
Jedan od prvih nestanaka u novom dobu je zabilježen 1918. godine kada je u martu nestao USS Cyclop, jedan od najveći brodova tog doba.
Jedan od najvećih misterioznih nestanaka se dogodio decembra 1945. godine kada je let broj 19, 5 najsuvremenijih vojnih aviona TBM Avenger sa 24 člana posade, nestalo na tom području. Nestao je i jedan od aviona koji su bili krenuli u potragu za njima.
1948. nestaje DC-3 sa 27 članova posade, a 1951. C-124 Globemaster sa 53 putnika. Jedan drugi nestanak, po zvaničnim podacima desio se 1961. godine kada je nestao tanker Marine Sulfur Queen sa 39 osoba.
U proteklih 50 godina, na tom području su takođe nestali: Britanski transporter York 1952, mornarički Super Constellationa 1954, civilni teretni zrakoplov 1966, dva Stratotankera 1963. U tim nestancima živote je vjerovatno izgubilo više od 200 ljudi.
Izvor:Wikipedija
Kakva su vaša mišljenja o tome??

Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, zlopamtilo)
- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 29929
Reputacija: 785
Godina imam: 25
Započeo/la tema:

Re: Bermudski trokut
zanimljivo...

goc- Docent foruma

- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova: 10614
Reputacija: 258
Godina imam: 21
Započeo/la tema:

fora su mi te teorije... pogogotovo ova 4
Četvrta teorija tvrdi da se u Bermudskom trouglu povremeno stvara vremenska rupa, kojom avioni ili brodovi putuju u prošlost ili budućnost

Neu- CroFriends gazdarica

Broj postova: 70868
Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

meni je taj trokut oduvijek zanimljiv bio,kak je to moguče da nestaju ljudi na tom dijelu?? 

Započeo/la tema:

jedna moja prijateljica je imala ovu teoriju: to je zapravo neki otok u magli na koji se brodovi nasukaju i ljudi onda tamo krepaju od gladi
<br><br>pa kaj nije dokazano da nema niš misterioznog u tom trokutu već da je problem u nepredvidljivom vremenu na tim prostorima, golfske struje i jakog magnetskog područja??<br>
<br><br>pa kaj nije dokazano da nema niš misterioznog u tom trokutu već da je problem u nepredvidljivom vremenu na tim prostorima, golfske struje i jakog magnetskog područja??<br>
bittersweet- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova: 7256
Reputacija: 10
Godina imam: 24
Započeo/la tema:

Ma to je otok pun nezamislivo lijepih djevica, pa nitko ne želi otići. 

Arkannen- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 12.01.2009
Broj postova: 556
Reputacija: -2
Godina imam: 19
Započeo/la tema:

bittersweet je napisao/la:jedna moja prijateljica je imala ovu teoriju: to je zapravo neki otok u magli na koji se brodovi nasukaju i ljudi onda tamo krepaju od gladi<br><br>pa kaj nije dokazano da nema niš misterioznog u tom trokutu već da je problem u nepredvidljivom vremenu na tim prostorima, golfske struje i jakog magnetskog područja??<br>
tu je kao promet brodova najgušći, pa brodovi "nestanu" sa radara, i to novinari objave, nestao je, a onda kad uplovi natrag u luku to neobjave, moja teorija

House- Manga foruma

- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova: 6747
Reputacija: 434
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

..ma joj..kako ljudi kompliciraju najjednostavnije stvari.. Bermudski trokut je produkt Bougerovih anomalija.. iliti gravitacijska mjesta izboja Em-sila..
slično je s efektom magneta i vala nukliarne bombe..
slično je s efektom magneta i vala nukliarne bombe..

Hell- Domaćin foruma Hell
(Pozer, perverzjak, političar)
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova: 20886
Reputacija: 489
Započeo/la tema:

hm,zašto onda to svi tako napuhavaju?

Započeo/la tema:

..ljude oduvijek zanimaju fenomeni..i prevelika mašta..

Hell- Domaćin foruma Hell
(Pozer, perverzjak, političar)
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova: 20886
Reputacija: 489
Započeo/la tema:

Stranica 1 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Stranica 1 / 7.