John Adams (2008)

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

John Adams (2008)

Postaj by Neu on uto lis 11, 2011 10:14 am

John Adams (2008)

imdb: http://www.imdb.com/title/tt0472027/

Ova mini-serija priča je o životu Johna Adamsa, jedne od najvažnijih ličnosti američke povijesti, drugog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, čovjeka slobodarskoga duha s iznimnim osjećajem za pravdu, koji se borio za osobne slobode - ukratko, državnika koji se zalagao za ideale na kojima počivaju Sjedinjene Američke Države. Osim toga, mini-serija prati i jednu od najljepših ljubavnih priča američke povijesti: ljubav između Adamsa i njegove supruge Abigail s kojom je proveo u braku 54 godine.

U glavnim su ulogama Paul Giamatti (nominiran je za Oscara za ulogu u filmu Cinderella Man, a poznat je i po filmu Stranputica) kao John Adams i Laura Linney (poznata iz filma Obitelj Savage, a nominirana za Oscara za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu Kinsey) kao Abigail Adams. Mini-seriju je režirao Tom Hooper, dobitnik nagrade Emmy (koji je režirao i HBO-ovu seriju Elizabeta I. te seriju Longford, koja je nedavno osvojila Zlatni globus). Izvršni su producenti Tom Hanks i Gary Goetzman. Scenarij je napisao Kirk Ellis (nominiran za nagradu Emmy za mini-serije Put na zapad i Anne Frank: The Whole Story), koji je uz Franka Doelgera (producenta HBO-ovog filma Oluja rata) izvršni koproducent serije. Producenti serije su David Coatsworth (jedan od producenata HBO-ovog novog filma Sivi vrtovi) te Steven Shareshian (jedan od producenata filma Starter for 10).
Uloge:

Mini-serija John Adams priča je o burnim i turbulentnim vremenima nastanka Sjedinjenih Američkih Država 1776. godine do Adamsove smrti 1826. godine, a ispričana je iz perspektive Adamsa i njegove supruge Abigail. Riječ je o intimnom portretu Johna Adamsa, kojega mnogi poznaju kao povijesnu ličnost, ali ne i kao čovjeka.
Život Johna Adamsa obilježile su dvije ljubavi: ljubav prema supruzi i domovini. Zbog ljubavi prema domovini Adams se nametnuo kao jedan od predvodnika borbe za nezavisnost SAD-a, ali je neprestano tražio ravnotežu između osobnog života i političke karijere.

Serija je snimana u Williamsburgu i Richmondu u saveznoj državi Virginiji te u Europi. Ekipa serije dobila je dozvolu za snimanje u zdanjima u povijesnom dijelu Williamsburga, koja su u vlasništvu privatne zaklade Colonial Williamsburg. Na površini od oko 1,2 km² nalaze se zdanja iz razdoblja kad su Sjedinjene Države bile britanska kolonija. Neka su obnovljena, a neka su vjerne replike izvornika iz 18. stoljeća, kako vanjskim izgledom, tako i unutarnjim uređenjem. Stručni suradnici zaklade svojim su znanjem pomogli produkcijskoj ekipi da vjerno dočara život Amerikanaca u 18. stoljeću, a glumce i statiste poučili su običajima toga doba i načinu ophođenja.Izvor: mojtv.hr

John Adams HBO Mini-Series Movie Trailer - pogledaj spojler
Spoiler:

Svakako planiram baciti oko na ovu seriju. Što vi kažete?

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Re: John Adams (2008)

Postaj by Prop on pon lis 31, 2011 4:08 am

Serija je ok, ugodna, korektno odrađena, sjajna gluma, poglavito Giamattija i lipo prikazuje Ameriku onoga doba.
Svatko ko voli povjesnu tematiku mora bi ovo pogledati.

Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, kaciga)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, kaciga)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova: 23691
Reputacija Reputacija: 1803
Godina imam: 26
Započeo/la tema:
104 / 999104 / 999

[Vrh] Go down

Re: John Adams (2008)

Postaj by Prop on pon lis 31, 2011 11:37 pm

Ako voliš povijest i takvu tematiku, onda da...

Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, kaciga)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, kaciga)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova: 23691
Reputacija Reputacija: 1803
Godina imam: 26
Započeo/la tema:
104 / 999104 / 999

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]