Imunitet - Koliko je snažan vaš imunosni sustav test?
Stranica 1 / 4. • Share •
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4 
Imunitet - Koliko je snažan vaš imunosni sustav test?
Najbolji tjelohranitelji imunosnog sistema su vitamini C, E i B12, elementi u tragovima i - sport. Bilo bi dobro dnevno pojesti oko 250 g voća i 350 g povrća. Samo 1 g vitamina C, koliko ima jedna naranča srednje veličine ili 100 g kivija, osjetno povećava imunitet. U nedostatku elemenata u tragovima, selena, cinka, bakra ili željeza, proizvodnja antitijela neće biti zadovoljavajuća. Jaja i riba izvor su selena, zobene pahuljice i kruh od cjelovitog zrna sadrže cink, bakra ima u jajima i zobi, a željeza u svinjskoj jetri i špinatu. Uzrok slabljenju imunološke obrane organizma može biti i manjak vitamina A. Taj je vitamin u dovoljnim količinama prisutan u mrkvi, ali poželjno je uz mrkvu istovremeno jesti nešto masno. SAVJET: U vrijeme nadoknađivanja manjka vitamina A suzdržavajte se od alkohola, nikotina, brze hrane, strogih dijeta i juha iz vrećice.
Ispunite test, i recite što vam je ispalo...
KLIK
Ispunite test, i recite što vam je ispalo...
KLIK
Zadnja promjena: Neu; čet sij 26, 2012 10:16 pm; ukupno mijenjano 1 put.

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 67029
Reputacija: 3493
Godina imam: 22
Započeo/la tema:

Re: Imunitet - Koliko je snažan vaš imunosni sustav test?

Jel tu netko lud?!??!?!

Do 8 bodova: Vaš imunosni sustav je u vrhunskoj formi, pa bakterije i virusi nisu ozbiljna opasnost. Kako biste ostali u tako dobrom stanju, jedite hranu obogaćenu vitaminima, a to znači mnogo crvenog, žutog, narančastog voća i zelenog povrća. Još 20 minuta dnevno laganog sporta (oštre šetnje, vožnje biciklom, lagani jogging) i za vaš imunitet neće biti problema.
9 do 30 bodova: Budite oprezni, jer čini se da je vaš imunosni sustav preopterećen ili ste pod prevelikim stresom. Ako ne poduzmete konkretne mjere da ga ojačate, prijete vam virusi, gljivice i bakterije. Prvo biste trebali smanjiti stres, možda uz neki opuštajući hobi. Barem se pola sata na dan bavite sportom ili rekreacijom jer to je idealan način jačanja imuniteta. Povećajte unos vitamina C. Dnevna doza iznosi 75 mg, koliko ima u 100 g prokulice ili 100 g pirjane crvene paprike. Jednako je važan i vitamin A, a dnevne potrebe za njim zadovoljava 70 g mrkve ili 100 g dimljene jegulje. Izbjegavajte ubojice imunosnog sustava - nikotin i alkohol.
Više od 30 bodova: Vaš je imunosni sustav ozbiljno narušen i nema snagu potrebnu da vas zaštiti u slučaju potrebe. Savjetujte se s internistom o mogućim uzrocima takvog stanja vašeg imuniteta. Mogući je uzrok i neka kronična upala za koju i ne znate. Osim terapije koju vam propiše liječnik, za dodatno jačanje imuniteta dobro će vam doći višetjedni aktivni odmor i tretman ljekovitim mineralnim vodama u nekom od lječilišta te dobra kura voća i povrća.
Vaš rezultat je 517

Purgy- Docent foruma

- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova: 10269
Reputacija: 777
Godina imam: 2
Započeo/la tema:

Vaš rezultat je 9
9 do 30 bodova: Budite oprezni, jer čini se da je vaš imunosni sustav preopterećen ili ste pod prevelikim stresom. Ako ne poduzmete konkretne mjere da ga ojačate, prijete vam virusi, gljivice i bakterije. Prvo biste trebali smanjiti stres, možda uz neki opuštajući hobi. Barem se pola sata na dan bavite sportom ili rekreacijom jer to je idealan način jačanja imuniteta. Povećajte unos vitamina C. Dnevna doza iznosi 75 mg, koliko ima u 100 g prokulice ili 100 g pirjane crvene paprike. Jednako je važan i vitamin A, a dnevne potrebe za njim zadovoljava 70 g mrkve ili 100 g dimljene jegulje. Izbjegavajte ubojice imunosnog sustava - nikotin i alkohol.
, purgi jesi opaljen, hahhaa
, purgi jesi opaljen, hahhaa

Započeo/la tema:

Ne, bez zajebancije.
To mi je ispalo.
To mi je ispalo.

Purgy- Docent foruma

Započeo/la tema:

a de lažeš
nešto je zašteko, aj ponovo odgovori
nešto je zašteko, aj ponovo odgovori_________________
Pogled životinja koje su vani stajale klizio je od svinje do čovjeka, od čovjeka do svinje, i ponovno od svinje do čovjeka; ali, već je bilo nemoguće raspoznati tko je svinja, a tko čovjek.

Započeo/la tema:

Gle.
Jebote, kad ti kažem, ispalo mi je tih 517.
I gledam i ne vjerujem.
Ponovo mi se neda.
Nije snažan. Pušim, trenutno na 17° sjedim bez majce, bez čarapa, pijem ponekad...
Recimo, sutra..
I tako.
A jebiga.
Moraš umrjet od nečeg.

Jebote, kad ti kažem, ispalo mi je tih 517.
I gledam i ne vjerujem.
Ponovo mi se neda.
Nije snažan. Pušim, trenutno na 17° sjedim bez majce, bez čarapa, pijem ponekad...
Recimo, sutra..
I tako.
A jebiga.
Moraš umrjet od nečeg.

Purgy- Docent foruma

Započeo/la tema:

Ti si baš lik.
A pazimeni piše Izbjegavajte ubojice imunosnog sustava - nikotin i alkohol, aja ne pušim i rijetko pijem.
A pazimeni piše Izbjegavajte ubojice imunosnog sustava - nikotin i alkohol, aja ne pušim i rijetko pijem.

Započeo/la tema:

Vaš rezultat je 523
Angie- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova: 3140
Reputacija: 262
Godina imam: 20
Započeo/la tema:

A onako, ide 555

Neukrotivi pastuh- Inžinjer foruma

- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova: 8163
Reputacija: 280
Godina imam: 43
Započeo/la tema:

Više od 30 bodova: Vaš je imunosni sustav ozbiljno narušen i nema snagu potrebnu da vas zaštiti u slučaju potrebe. Savjetujte se s internistom o mogućim uzrocima takvog stanja vašeg imuniteta. Mogući je uzrok i neka kronična upala za koju i ne znate. Osim terapije koju vam propiše liječnik, za dodatno jačanje imuniteta dobro će vam doći višetjedni aktivni odmor i tretman ljekovitim mineralnim vodama u nekom od lječilišta te dobra kura voća i povrća.
Vaš rezultat je 270
Vaš rezultat je 270

Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney)
- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova: 19271
Reputacija: 759
Godina imam: 17
Započeo/la tema:

Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4 
Stranica 1 / 4.