AC/DC
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
AC/DC
AC/DC je australski hard rock sastav koji su 1973. godine u Sydneyu osnovala braća Malcolm i Angus Young.Prvi album, High Voltage, izdan je samo u Australiji u siječnju 1975. godine. Za njegovo stvaranje sastav je potrošio samo deset dana, a zasnovan je na instrumentalnim izvedbama braće Young, dok se za riječi pjesama pobrinuo Scott. Kroz nekoliko narednih mjeseci postava AC/DC-a se ustalila; činili su je braća Young, Bon Scott, basist Mark Evans i bubnjar Phil Rudd. Kasnije te godine izdali su međunarodnu uspješnicu It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll), pjesmu koja je ostala simbol AC/DC-a sve do danas. Pjesma je uključena na njihovom drugom albumu, T.N.T., koja je izdana diljem Australije uključujući i Novi Zeland.
Zahvaljujući nastupima u Countdownu, australskoj emisiji posvećenoj glazbi, između 1974. i 1977. godine, sastav je postao jedan od najpopularnijih glazbenih sastava u Australiji. Njihov nastup 3. travnja 1977. ostao je jedini nastup prenošen uživo na televiziji idućih dvadeset godina.
19. veljače 1980. u Londonu Bon Scott je preminuo nakon noći u kojoj je konzumirao preveliku količinu alkohola. Ostavljen je u automobilu Alistaira Kinneara sve do idućega jutra kada ga je Kinnear prebacio u bolnicu shvativši da Bon ne reagira. Proglašen je mrtvim odmah po dolasku u londonsku bolnicu Camberwell. Iako se često pogrešno navodi da je umro ugušivši se u svom vomitivu, službeni uzrok smrti je trovanje alkoholom i smrt nesretnim slučajem.
Zbog brojnih drugih navodnih uzroka Scottove smrti pojavile su se brojne teorije zavjere, od kojih neke navode da je umro od predoziranja heroinom, ispušnih plinova dok je bio u automobilu, ili čak da Alistair Kinnear nije niti postojao. U prilog teoriji o gušenju ide i činjenica da je Scott astmatičar, te da je temperatura te noći u Londonu bila ispod nule.
AC/DC je s Johnsonom dovršio pjesme na albumu Back in Black započete sa Scottom. Snimanje se odvijalo na Bahamima u Compass Point Studios nekoliko mjeseci nakon Scottove smrti. Back in Black je postao njihov najprodavaniji album i jedno od obilježja hard-rocka. Na njemu se nalaze pjesme poput Hells Bells, You Shook Me All Night Long i Back in Black. Označen je platinastim godinu dana nakon izdanja, a samo u SAD-u prodano je 21 milijun kopija. U Ujedinjenom Kraljevstvu album je dosegnuo broj 1 na ljestvicama, dok se u SAD-u zadržao 131 tjedan u prvih 10 (gotovo tri godine).
Članovi
Brian Johnson
Angus Young
Malcolm Young
Cliff Williams
Phil Rudd
Highway to hell
You Shook Me All Night Long
TNT
Hell's Bells
whole lotta rosie
Touch Too Much

Purgy- Faca foruma

- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova: 12039
Reputacija: 981
Godina imam: 3
Započeo/la tema:

Re: AC/DC
Meni bio odličan "The Razors Edge" album 

Optimyst- Dizajner foruma Opty
(Ljubitelj glazbe i bambusa)
Broj postova: 3697
Reputacija: 795
Godina imam: 36
Započeo/la tema:

Meni nije 
Meni je odlican "Highway to hell" i "Black in Black"...
Od kad nema Scoota u bandu, vise meni to nije "to"...

Meni je odlican "Highway to hell" i "Black in Black"...
Od kad nema Scoota u bandu, vise meni to nije "to"...

Purgy- Faca foruma

Započeo/la tema:

For those about to rock - WE SALUTE YOU!!!
AC/DC je nešto predobro i jednostavno rulaju ^^
AC/DC je nešto predobro i jednostavno rulaju ^^

Shtiriputanac- Junior

- Registriran/a : 10.01.2009
Broj postova: 843
Reputacija: 65
Godina imam: 20
Započeo/la tema:

Ne slušam ih i nisu mi nešto,jedino je ok pjesma highway to hell i to je to....

Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, zlopamtilo)
- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 29929
Reputacija: 785
Godina imam: 25
Započeo/la tema:

^^ne slušam ih

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

Bon Scott, punim imenom Ronald Belford Scott (Kirriemuir, Škotska, 9. srpnja 1946. - London, 19. veljače 1980.), bio je rock pjevač, najpoznatiji po nastupima u sastavu AC/DC.

Purgy- Faca foruma

Započeo/la tema:

Legende... 

Sinister- Manga foruma

- Registriran/a : 14.01.2009
Broj postova: 6072
Reputacija: 126
Godina imam: 1001
Započeo/la tema:

Precool su!!!!
Najbolja njihova pjesma mi je You Shook Me All Night Long xP
Najbolja njihova pjesma mi je You Shook Me All Night Long xP

Sasuke- Aktivni forumaš

- Registriran/a : 03.01.2009
Broj postova: 1988
Reputacija: 83
Godina imam: 17
Započeo/la tema:

Thunderstruck,Tnt,Money talks,Highway to hell,Back in black...samo neke od jebenih...
Sa novog albuma najjača stvar Rock'n'roll train...
Sa novog albuma najjača stvar Rock'n'roll train...

Sinister- Manga foruma

- Registriran/a : 14.01.2009
Broj postova: 6072
Reputacija: 126
Godina imam: 1001
Započeo/la tema:

Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Stranica 1 / 2.