Je li vam pauk ikad odnio auto?
Stranica 1 / 3. • Share •
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Pauk nema pravo dignuti auto s nogostupa!?
Stubičan se nije parkirao na označenu mjestu, već na nogostupu koji nije u vlasništvu Grada, pa ne treba platiti kaznu, odlučio je sud. Vozač je imao sreću jer je nogostup vlasništvo zagrebačke Nadbiskupije.
"Okrivljenik Stjepan Stubičan oslobađa se optužbe da je dana 25. 11. 2008. u 11.53 sati na adresi Ilica preko puta kbr. 191f u Zagrebu parkirao vozilo na nogostupu koji nije označen prometnom signalizacijom kao javno parkiralište", dio je presude zagrebačkog Prekršajnog suda na prekršajnu prijavu komunalnog redarstva protiv Stubičana koji je odbio platiti kaznu za nepropisno parkiranje.
Odvjetnik Marijo Klokočovnik Večernjem listu je objasnio da je komunalni redar trebao dokazati da je nogostup gradsko vlasništvo, no on se nije pojavio na sudu, a to je bilo ključno za presudu.
Tjedan dana poslije presude Stubičan je od Zagrebparkinga dobio rješenje o ovrsi kojim ta tvrtka želi naplatiti 500 kuna troška izlaska na teren. Stubičan kaže da je neće platiti, ali problem je što je na Općinskom sudu Zagrebparking pokrenuo ovrhu radi naplate svojih troškova. Ovrha se ne može obustaviti bez pravomoćne sudske presude.
Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga, kaže da troškove plaća vlasnik vozila.
Direktor Odjela komunalnog redarstva mjerodavna Gradskog ureda, Goran Bošnjak, pak kaže da je "praksa, ako je sud presudio da je vozilo na privatnom vlasništvu, da komunalno preuzme troškove odvoza".
Izvor:net.hr
Pauk nema pravo dignuti auto s nogostupa!?
Stubičan se nije parkirao na označenu mjestu, već na nogostupu koji nije u vlasništvu Grada, pa ne treba platiti kaznu, odlučio je sud. Vozač je imao sreću jer je nogostup vlasništvo zagrebačke Nadbiskupije.
"Okrivljenik Stjepan Stubičan oslobađa se optužbe da je dana 25. 11. 2008. u 11.53 sati na adresi Ilica preko puta kbr. 191f u Zagrebu parkirao vozilo na nogostupu koji nije označen prometnom signalizacijom kao javno parkiralište", dio je presude zagrebačkog Prekršajnog suda na prekršajnu prijavu komunalnog redarstva protiv Stubičana koji je odbio platiti kaznu za nepropisno parkiranje.
Odvjetnik Marijo Klokočovnik Večernjem listu je objasnio da je komunalni redar trebao dokazati da je nogostup gradsko vlasništvo, no on se nije pojavio na sudu, a to je bilo ključno za presudu.
Tjedan dana poslije presude Stubičan je od Zagrebparkinga dobio rješenje o ovrsi kojim ta tvrtka želi naplatiti 500 kuna troška izlaska na teren. Stubičan kaže da je neće platiti, ali problem je što je na Općinskom sudu Zagrebparking pokrenuo ovrhu radi naplate svojih troškova. Ovrha se ne može obustaviti bez pravomoćne sudske presude.
Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga, kaže da troškove plaća vlasnik vozila.
Direktor Odjela komunalnog redarstva mjerodavna Gradskog ureda, Goran Bošnjak, pak kaže da je "praksa, ako je sud presudio da je vozilo na privatnom vlasništvu, da komunalno preuzme troškove odvoza".
Izvor:net.hr

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

Re: Je li vam pauk ikad odnio auto?
Nije pauk odnio, ali su mi stavili blokadu na kotač (lisicu).
Onda sam ih smuljao, pa im ostavio umjesto novaca osobnu kartu, oni skinili blokadu, a ja prijavio policiji da su mi ne žele vratiti osobnu kartu.
Policija uredovala, oni mi vratili osobnu, a kazna ošla u zaborav.
Onda sam ih smuljao, pa im ostavio umjesto novaca osobnu kartu, oni skinili blokadu, a ja prijavio policiji da su mi ne žele vratiti osobnu kartu.

diabolik.- Domaćin foruma

- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova: 5446
Reputacija: 463
Godina imam: 46
Započeo/la tema:

meni pauk nije nikad nije odnio auto xD

Nessie- Jako aktivni forumaš

- Registriran/a : 12.12.2009
Broj postova: 2158
Reputacija: 138
Godina imam: 13
Započeo/la tema:

THUNDER_DINIX- Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova: 33613
Reputacija: 2637
Godina imam: 22
Započeo/la tema:

skofik je napisao/la:Nije pauk odnio, ali su mi stavili blokadu na kotač (lisicu).
koji si ti muljator.
on topic:
nije nikad, a ljetos sam parkirala na mjestu gdje je zabranjeno parkiranje, ali je već bilo nekih 3 - 4 auta isto tamo parkirano i otišla u banku. kad sam se vratila, samo moje auto tamo i pandur kraj njega. uspjela sam ga smuljati, tako da nisam ništa platila.

eva kant- Forumsko laprdalo

- Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova: 13322
Reputacija: 1022
Godina imam: 42
Započeo/la tema:

eva kant je napisao/la: uspjela sam ga smuljati, tako da nisam ništa platila.
A meni kažeš da sam muljator

diabolik.- Domaćin foruma

- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova: 5446
Reputacija: 463
Godina imam: 46
Započeo/la tema:

pa prepoznala sam sličnost.

eva kant- Forumsko laprdalo

- Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova: 13322
Reputacija: 1022
Godina imam: 42
Započeo/la tema:

treba se parkirati tik uz kuću ili zid- onda vam pauk nemre otpeljati auto 

tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
- Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova: 16476
Reputacija: 1097
Započeo/la tema:

nije nikad al znam parkat di netreba ak je nekaj brzinski gotovo_________________
...U životu uvijek radi ono što želiš, a ljudi? Oni će svakako pričati..

Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, zlopamtilo)
- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 29929
Reputacija: 785
Godina imam: 25
Započeo/la tema:

nije nikada, nisam čak niti parkirnu kaznu nikada platila 

Lilly Marlene- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 14.09.2009
Broj postova: 206