Hrvatski povijesni grb!
Stranica 1 / 3. • Share •
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Hrvatski povijesni grb!
Užasno me iritira kada se grb sa šahovnicom koja poćinje bijelim poljem proglašava ustaškim grbom!
toćno je da je grb ndh počinjao s bjelim poljem
ali hrvatski povjesni grb je daleko starij i izmjenjuju se grbovi s prvim bijelim ili crvenim poljem!
pljujemo po svojoj povijesti ako dopustimo tvrdnje da je grb s bijelim poljem ustaški grb!
neki povijesnićari tvrde da je grb počinjao s crvenim poljem kad je hrvatska bila u ratu, a s bijelim kad je bila u miru!
u svakom slućaju bi trebalo ukinuti te predrasude o "ustaškom" grbu!
ustaški orginalni simbol je ono u, i to ne bilo kakav u već ona poznata potkova-
i to je jedini heraldički simbol koji se može pripisati ustašama, a grb sigurno ne!
dakle treba zaštititi grb- šahovnicu, bilo da počinje s bijelm ili crvenim poljem-
jer to je povijesni hrvatski grb, koji nema nikakve veze s ustašama!
toćno je da je grb ndh počinjao s bjelim poljem
ali hrvatski povjesni grb je daleko starij i izmjenjuju se grbovi s prvim bijelim ili crvenim poljem!
pljujemo po svojoj povijesti ako dopustimo tvrdnje da je grb s bijelim poljem ustaški grb!
neki povijesnićari tvrde da je grb počinjao s crvenim poljem kad je hrvatska bila u ratu, a s bijelim kad je bila u miru!
u svakom slućaju bi trebalo ukinuti te predrasude o "ustaškom" grbu!
ustaški orginalni simbol je ono u, i to ne bilo kakav u već ona poznata potkova-
i to je jedini heraldički simbol koji se može pripisati ustašama, a grb sigurno ne!
dakle treba zaštititi grb- šahovnicu, bilo da počinje s bijelm ili crvenim poljem-
jer to je povijesni hrvatski grb, koji nema nikakve veze s ustašama!

tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
- Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova: 16447
Reputacija: 1096
Započeo/la tema:

Re: Hrvatski povijesni grb!
Slažem se sa svime napisanim , ide ti rep
samo bih stavio sliku

samo bih stavio sliku

gio_deluxe- Obožavatelj foruma

- Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova: 4997
Reputacija: 228
Godina imam: 31
Započeo/la tema:

meni je naš grb baš super. 

Neu- CroFriends gazdarica

- Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70739
Reputacija: 3699
Godina imam: 23
Započeo/la tema:

Ja bi k tome dodao i pozdrav s stisnutom desnicom dignutom u zrak.
To je stari pozdrav a najpoznatiji takav pozdrav nastao je dok od ustaša još nije bilo niti U i to kad je Nikola Šubić Zrinski pozvao vojsku u borbu poklikom u boj, u boj
Ne treba sotonizirati, proganjati nešto što nema veze sa totalitarizmom već se radi o povjesti i tradicijama naroda.
To je stari pozdrav a najpoznatiji takav pozdrav nastao je dok od ustaša još nije bilo niti U i to kad je Nikola Šubić Zrinski pozvao vojsku u borbu poklikom u boj, u boj
Ne treba sotonizirati, proganjati nešto što nema veze sa totalitarizmom već se radi o povjesti i tradicijama naroda.

pustinja- Jako aktivni forumaš

- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova: 2282
Reputacija: 310
Započeo/la tema:

pustinja je napisao/la:Ja bi k tome dodao i pozdrav s stisnutom desnicom dignutom u zrak.
upravo o tom govorim
u zadnjoj prići o koncertu kod karlovca se spominje ustaški grb koji počinje s bijelim poljem!
ako naši novinari taj grb proglašavaju ustaškim, normalno je da će to prihvatiti i svi ostali!
da se razumjemo-
izuzetno mi je drago da je taj koncert sprijećen- ali toj grupici netreba dozvoliti da svojataju hrvatsku povijest i heraldiku!

Započeo/la tema:

točno je to šta tanuki tvrdi,ali grb s prvim bijelim poljem je desetljećima u narodu poznat kao ustaški-i vjerovatno će tako ostati...na koji način ukinuti predrasude?

Optimyst- Dizajner foruma Opty
(Ljubitelj glazbe i bambusa)
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova: 3697
Reputacija: 795
Godina imam: 36
Započeo/la tema:

Optimyst je napisao/la:točno je to šta tanuki tvrdi,ali grb s prvim bijelim poljem je desetljećima u narodu poznat kao ustaški-i vjerovatno će tako ostati...na koji način ukinuti predrasude?
jednostavno:
da se novinari educiraju, i taj grb ne proglašavaju ustaškim!
neznam kako to ide u pravosuđu-
ako je zastava s grbom koji počinje s bijelim poljem ustanovljena kao ustaška, onda smo stvarno jadni!

Započeo/la tema:

bilo bi to lijepo,ali znaš i sam da je utopija...
i da istraživačko novinarstvo nestaje pod pritiskom tračeraštva i žutila...

Optimyst- Dizajner foruma Opty
(Ljubitelj glazbe i bambusa)
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova: 3697
Reputacija: 795
Godina imam: 36
Započeo/la tema:

Optimyst je napisao/la:bilo bi to lijepo,ali znaš i sam da je utopija...
možda-
ali ja sam temu otvorio i na indeksu-
pa što više ljudi vidi - možda će ih zainteresirati!

Započeo/la tema:

ali ima slična priča i sa svastikom , zabranjena je na crvenoj podlozi , a originalna ( hindu ) , na bijeloj podlozi je dozvoljena ?

gio_deluxe- Obožavatelj foruma

- Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova: 4997
Reputacija: 228
Godina imam: 31
Započeo/la tema:

Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Stranica 1 / 3.