Bordeaux

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Bordeaux

Postaj by Neu on ned vel 14, 2010 5:29 am

[i]Vidim nema tema, pa evo...

Bordeaux popio četiri gola
Rennes je pobjedom u posljednjoj večerašnjoj utakmici zakomplicirao život Bordeauxu i zapalio iskru u Le Championnatu. Žirondinci su bez potencijalnog hrvatskog reprezentativca Gregoryja Sertića izgubili 2:4 i dozvolili Montpellieru da im nakon 23. kola prednost skrešu na samo tri boda.

Nakon 15 utakmica uzastopce u svim natjecanjima - Le Championnatu, Ligi prvaka, Kupu i Liga-kupu - bez poraza, od čega su na njih 12 pobijedili, Bordeaux je naletio na minu u Rennesu.

Žirondinci su bez potencijalnog hrvatskog reprezentativca Gregoryja Sertića na travnjak Rouge et Noira istrčali svjesni da im Montpellier puše za vratom nakon što su dojučerašnji drugoligaši u ranijem terminu slavili u Boulogne-sur-Meru (2:0) i braniteljima titule se približili na samo tri boda.

Ni prošlotjednih 0:0 protiv Boulognea na Chaban-Delmasu nije u Bordeauxu upalilo alarm jer večeras su odigrali neprepoznatljivo loših sat vremena. Rennes je na krilima 4:0 pobjeda i protiv Saumura u Kupu i protiv Grenoblea u Le Championnatu Carrassoa probio nakon samo četiri minute.

Briand je podebljao iz jedanaesterca u 17., a ni start drugog poluvremena gostima nije donio bolje vijesti (Bangoura u 48.). Gouffran u 64. i Wendel u 69. su vratilo Bordeaux u život, ali probuđenu im nadu u 78. ubija povratnik s Afričkog kupa nacija, reprezentativac Gane Gyan.

Prvi je ovo poraz Bordeauxa u Rennesu nakon 2005., a kao da nije dovoljno da su izgubili bodove, izgubili su i kapetana. Alou Diarra je u 18. minuti ozlijedio butni mišić i prema prvim prognozama izostat će najmanje tri tjedna.

Bordeauxu jedna briga manje

Monaco je trijumfom na Chaban-Delmasu olakšao pretrpan raspored Bordeauxa. Potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertić i Žirondinci pucaju po šavovima i nakon 2:4 protiv Rennesa u Le Championnatu zapeli su i u osmini finala Coupe de Francea protiv suigrača naših Jerka Leke i Darija Šimića.

Nijedan od trojice hrvatskih igrača nije istrčao na travnjak Chaban-Delmasa u sklopu osmine finala Kupa, ni Gregory Sertić u majici Bordeauxa ni Jerko Leko i Dario Šimić u majici Monaca.

Bordeaux je i drugu utakmicu uzastopce svojim navijačima priredio hladan tuš i nakon 2:4 u subotu u Le Championnatu protiv Rennesa ispao i iz Kupa. Žirondinci su prošle godine dok su "jeli protivnike za doručak" (devet pobjeda su nanizali u svim natjecanjima) najavljivali četverostruku krunu (Ligu prvaka, ligu, Kup i Liga-kup), ali pretrpan raspored je uzeo svoj danak.

Alarm je zazvonio nakon 0:0 protiv Boulognea u Le Championnatu i koliko god su tri dana poslije izborili polufinale Liga-kupa, izvjesno je da su upali u krizu. Rennes se osladio na svom travnjaku, a Monaco usred Bordeauxa i zadao Žirondincima prvi poraz na Chaban-Delmasu nakon 21. studenog (0:1 protiv Valenciennesa).

Monaco je preživio 9. i 15. minutu kad je Perez na gol-liniji zaustavio udarac Cavenaghija i Ruffier slobodan udarac Tremoulinasa obranio uz pomoć prečke, a svoje šanse nije prokockao. Malijac Traore je u 25. minuti načeo Ramea, a prolaz u četvrtfinale Kneževa u 53. je minuti zacementirao Nigerijac Maazou

Auxerre je stao na rep Plabennecu. Trećeligaš je izbacio Nicu i Nancy, ali Auxerre, bijesan nakon porcije koju mu je u subotu u Le Championnatu priuštio fenjeraš Grenoble (0:5), nije bio raspoložen za još jedno poniženje. Briljirao je Jelen, strijelac tri gola, a na semafor se upisao i Pedretti.

U zaostalim utakmicama 1/16 finala Lens je slavio protiv Marseillea, a Toulouse je pao protiv Bresta. Vedran Runje je na svoj 33. rođendan u najboljoj ovogodišnjoj predstavi Lensa pred 27,044 navijača izbacio svoju bivšu momčad. Mandandu su matirali Jemaa u 20. i 45. te Maoulida u 57. minuti tako da lopta Cheyroua iza leđa bivšeg hajdukovca u 61. minuti ni najmanje nije pokvarila dojam. Protivnik Lensa u osmini finala je drugoligaš Brest koji je na Municipalu u posljednjih 15-tak minuta slomio Toulouse golovima Poyeta (74.) i Socriera iz jedanaesterca (87.).

Coupe de France, 1/8 finala:
Bordeaux - Monaco 0:2, Saint-Etienne - Vannes (2) 2:0, Auxerre - Plabennec (3) 4:0

1/16 finala:
Toulouse - Brest (2) 0:2, Lens - Marseille 3:1

Izvor:sportnet.hr[/i]

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Re: Bordeaux

Postaj by tekilinho on ned vel 14, 2010 6:11 am

dobar posao su napravili zadnjih sezona. Čak su i Lyon svrgnuli s trona. Imaju respektabilnu ekipu i dobrog trenera

tekilinho
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 10.01.2009
Broj postova: 1038
Reputacija Reputacija: 39
Godina imam: 16
Započeo/la tema:
19 / 99919 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Hate on uto ruj 21, 2010 7:42 pm

zakaj je prvi post vijesti, a ne informacije o klubu?

Hate
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 24.05.2010
Broj postova: 7387
Reputacija Reputacija: 611
Godina imam: 24
Započeo/la tema:
168 / 999168 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by marko on uto ruj 21, 2010 8:44 pm

ma odlična tema .......
treba za svaki klub u ligama petice otvoriti temu .........

pa čemo nabrajati

marko
Docent foruma
Docent foruma

Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova: 10750
Reputacija Reputacija: 485
Godina imam: 30
Započeo/la tema:
16 / 99916 / 999

[Vrh] Go down