HRT 5 5 2

HRT

Stranica 1 / 4. 1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

HRT

Postaj by AryMan on sri sij 27, 2010 1:42 am

Ovdje raspravljajmo te hvalimo ili kritizirajmo serije, emisije i filmove, sve što se prikazuje na programu HRT-a.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je jedina hrvatska javna televizija. Kao datum osnivanja uzima se 15. svibnja 1926. godine, kada je osnovan Hrvatski radio (tada Radio Zagreb). Hrvatska televizija (HTV, tada Televizija Zagreb) s emitiranjem je započela u svibnju 1956. godine i danas je najgledanija televizija u Hrvatskoj.
Prvih 14 godina rada Radio stanica Zagreb bila je u privatnom vlasništvu dioničkog društva Radio Zagreb, 1. svibnja 1940. je nacionalizirana, a poslije 1945. djeluje kao državno poduzeće, društveno poduzeće, javno poduzeće, da bi Zakonom o Hrvatskoj radioteleviziji iz 2001. godine bila proglašena javnom ustanovom.

AryMan
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova: 4746
Reputacija Reputacija: 930
Godina imam: 21
Započeo/la tema:
288 / 999288 / 999

[Vrh] Go down

Re: HRT

Postaj by Neu on sri sij 27, 2010 1:48 am

HRT ima 245 milijuna kuna nenaplaćenih dugova!

PROGRAMSKO vijeće HRT-a danas je podržalo privremeni financijski plan za prvi kvartal 2010. godine, koji se temelji na rebalansu plana za 2009. godinu. Kako je istaknuo privremeni glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac, ravnateljstvo je svjesno toga da novi financijski plan podrazumijeva i "bolne rezove koji zadiru u prava radnika".

"Odlučili smo se za privremeni financijski plan kako bismo novom ravnateljstvu omogućili da sa socijalnim partnerima iskomunicira sve aktivnosti, koje će biti jako bolne, drastične i teške", kazao je Popovac. Prevedeno, vijeće HRT-a zasad je tek podržalo, ali ne i prihvatilo privremeni financijski plan, prema kojem se predviđa oko 370 milijuna kuna prihoda i isto toliko rashoda, kako bi tek održavao postojeću situaciju do izbora glavnog ravnatelja HRT-a.

HRT - zbrinjavalište za rođake

"Do tada će se vegetirati", kritizirao je direktor programa Hrvatskog radija Duško Radić poslovni financijski plan. Radić je ocijenio kako je plan restriktivan i na donjoj granici izvedivosti ponuđenog radijskog programa.

Pravi posao čeka novog ravnatelja HRT-a koji bi trebao biti izabran sljedećega petka u 12 sati. Novog će ravnatelja tako čekati težak posao izrade plana restrukturiranja te kuće, što će uključivati rezanje plaća te ono najteže, rezanje kadrovskih viškova. Kako je na sjednici istaknuo vijećnik Siniša Grgić, HRT je godinama funkcionirao kao "zbrinjavalište za rođake" i ta kuća danas ima oko 3.500 stalno zaposlenih te oko 500 vanjskih suradnika, dok konkurentske kuće funkcioniraju i sa 600, 700 zaposlenih ljudi.

Osim previše zaposlenih koji premalo rade, HRT se suočava i s nedostatkom kadrova za točno specijalizirane poslove, kao što je nedostatak majstora tona. Uzrok tome prijevremeno je umirovljavanje kadrova koji su već dobili otpremnine, istaknuto je.

Neplaćene dugove rješavat će tužbom

Kako je rečeno na sjednici, do 31. prosinca HRT je ostvario 245 milijuna kuna nenaplaćenih dugova koji se uglavnom odnose na neplaćene marketinške usluge i manji dio na neplaćenu pretplatu. Kako je istaknuto, problem je, među ostalim, bio i taj što je marketing HRT-a ostao bez glavnog direktora, što je uzrokovalo kaos u poslovanju. Nadalje, potraživanja nisu bila osigurana nikakvim elementima osiguranja, zbog čega je jako teško doći do isplate dugova. Odnosno, može se tek poslati opomena s rokom od osam dana prije podizanja tužbe.

iZVOR:INDEX.HR

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan on sri sij 27, 2010 1:52 am

Najgori program Dignuta obrva
rep za tekst

AryMan
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova: 4746
Reputacija Reputacija: 930
Godina imam: 21
Započeo/la tema:
288 / 999288 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Tony_Amsterdam on sri sij 27, 2010 2:05 am

oti program ništa nevaja. hrt ne volin.

Tony_Amsterdam
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 18.10.2009
Broj postova: 90
Reputacija Reputacija: 2
Godina imam: 26
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX on sri sij 27, 2010 3:07 am

predosadan, previse staromodan, dobro jedino za sport i filmove jer su bez reklama, ostalo katastrofa

THUNDER_DINIX
Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova: 33613
Reputacija Reputacija: 2637
Godina imam: 22
Započeo/la tema:
889 / 999889 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 on sri sij 27, 2010 3:58 am

Uopće ne gledam HT osim ako je neka tekma

scorpio57
Docent foruma
Docent foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova: 10019
Reputacija Reputacija: 505
Godina imam: 54
Započeo/la tema:
65 / 99965 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by evitaa on sri sij 27, 2010 4:08 am

Ja bi izdvojila iz programa Hrt Na rubu znanosti , Nedjeljom u 2 i Reporteri jer su mi to zaista jako zanimljive a prva i treća i jako poučne emisije.Osim ovih emisija Hrt skoro i ne gledam.

evitaa
Forumsko laprdalo
Forumsko laprdalo

Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova: 13369
Reputacija Reputacija: 1124
Godina imam: 40
Započeo/la tema:
94 / 99994 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by miroslav krleža on sri sij 27, 2010 5:14 am

Pa po meni znaju imati dobre filmove, OK mi je serija Zakon i Red, a ni Dr.House ne zaostaje...ali po meni je Nova miljama dalje od HRT-a...

miroslav krleža
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 25.01.2010
Broj postova: 34
Reputacija Reputacija: 3
Godina imam: 25
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by Neu on sri vel 10, 2010 1:14 am

HRT nije dobio glavnoga ravnatelja, natječaj se ponavlja

Kandidat Veljko Jančić, inače urednik u emisiji „Hrvatska uživo“, koji je ušao u peti, zadnji kug glasovanja nije uspio dobiti dvotrećinsku većinu odnosno potrebnih osam glasova vijećnika da bi postao nasljednik Vanje Sutlića.

Za Jančića je u 5. krugu glasovalo šest vijećnika dok ih je četvero bilo protiv, pa će se stoga natječaj ponoviti, a do daljnjega na čelu HRT-a ostaje privremeno ravnateljstvo na čelu s v.d. glavnim ravnateljem Josipom Popovcem.

Jančić je prethodno prošao kroz četiri kruga glasovanja. Najveća konkurencija bio mu je zaposlenik HRT-a Damir Novinić.

Bilo je pet krugova glasovanja, u prvom krugu od 15 prijavljenih kandidata glasove su dobili Jančić (4), Novinić (3), Ivanka Lučev (2) i Franjo Maletić (1).

U 2. krugu u medijima favorizirani Franjo Maletić ostaje bez ijednog glasa, Lučev je dobila jedan glas, a Novinić i Jančić po četiri. Izjednačeno je bilo i u 3. krugu, gdje je od tri kandidata Lučev opet dobila jedan glas, a Jančić i Novinić svaki po četiri. U drugom i u trećem krugu bio je po jedan nevažeći jer nitko nije bio zaokružen.

U četvrtom krugu su ostala samo dva kandidata od kojih je Jančić s pet glasova otišao u zadnji, peti krug. Novinić je dobio četir glasa, a jedan je listić opet bio nevažeći.

U 5. krugu vijećnici su se izjašnjavali samo za Jančića, za i protiv. Nije dobio potrebnih osam od deset glasova vijećnika da postane glavni ravnatelj.

Vijeće HRT-a donijelo je odluku da se novi natječaj raspiše 15. veljače, u ponedjeljak, te da će rok za prijavu biti 30 dana.

U tom roku se moraju prijaviti kandidati, a tjedan nakon toga, 22. i 23. ožujka bit će održani intervjui s kandidatima te ponovljen izbor za glavnog ravnatelja HRT-a.

U nastavku sjednice vijećnica Marina Škrabalo podsjetila je v.d. glavnog ravnatelja Josipa Popovca da je obećao da se dok je v.d. neće prijaviti na natječaj te upitala ostaje li još uvijek pri toj odluci.

On je potvrdio da je to obećao prvi put i da sada neće ništa obećavati jer ne želi prebacivati odgovornost na druge ako bude morao napraviti bolne rezove na HRT-u obzirom da je kuća u teškom stanju.

iZvor:jutarnji.hr

Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 18.12.2008
Broj postova: 70868
Reputacija Reputacija: 3715
Godina imam: 23
Započeo/la tema:
999 / 999999 / 999

[Vrh] Go down

Postaj by JOCA on sri vel 10, 2010 4:13 am

Do pre dve godine najbolja televizija u regionu ali od jednom sve postaje monotono i ponavlja se.Jedino gledam prenos Lige Sampiona za to sto su komentatori nacitani i poznaju sport a i zbog toga sto se ukljucuju i na ostale utakmice kad padne gol.U zadnje vreme pratim Nova Tv i RTL...ekstra su..

JOCA
Junior
Junior

Registriran/a : 25.01.2010
Broj postova: 596
Reputacija Reputacija: 31
Godina imam: 37
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 4. 1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]