RBD

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

RBD

Postaj by AryMan on sub sij 09, 2010 2:11 am

Tri djevojke - Anahí, Dulce María i Maite - i tri mladića - Christian, Christopher i Alfonso oformili su 2003. grupu i u sljedećih pet godina objavili šest albuma na španjolskom, jedan na engleskom i dva DVD-a prodavši desetke milijuna primjeraka. RBD će u četvrtak 4. i petak 5. rujna u ljubljanskoj "Hali Tivoli" održati ukupno tri (!) koncerta, čak dva u jednom danu. Naravno, karte su planule u manje od sat vremena za svaki nastup, budući da je Slovenija već odavno potpuno zahvaćena RBD-manijom. Hrvatskoj publici tek preostaje upoznati novu super senzaciju kroz izdanja odsad dostupna kod nas, ali i kroz široku ponudu RBD majica, kapa i različitog drugog merchandisea.

Telenovela Rebelde
Anahí, Poncho, Christian i Dulce Maria već su nastupali u mnogim telenovelama, a zajedno su prvi put nastupili u telenoveli Clase 406. Najveću slavu donijela im je mladenačka telenovela "Rebelde", gdje su glumili tinejdžere koje spaja ljubav prema glazbi i ista škola. U toj seriji predstavili su i svoje pjesme. "Rebelde" je postala vrlo popularna serija, prije svega radi glazbe i činjenice da se razlikuje od sličnih serija unutar tog žanra; priča ne prati neostvarenu ljubav između muškarca i žene čiju sreću ometaju ljudi loših namjera i rasne ili statusne razlike, nego je ovo priča o običnim tinejdžerima. Producenti su se odlučili snimiti tri sezone, jer je serija bila jako uspješna i osvojila publiku u južnoj i sjevernoj Americi, Europi, Australiji i Aziji.

Album Rebelde (2004.)
Grupa je godine 2004. izdala prvi album naziva »Rebelde«, koji sadrži pjesme: »Rebelde«, »Solo quédate en silencio«, »Otro día que va«, »Un poco de tu amor«, »Enséńame«, »Futuro ex-novio«, »Tenerte y quererte«, »Cuando el amor se acaba«, »Santa no soy«, »Fuego« i »Sálvame«. S tim albumom bili su nominirani za veliki broj priznatih nagrada i većinom ih osvojili. Godine 2005. izdali su album i DVD sa snimkama koncerata i nazvali su ga »Tour Generación RBD En vivo«.

Nuestro amor (2005.)
Njihov drugi album »Nuestro Amor« izdan je 2005. godine uz drugu sezonu telenovele. Taj CD bio je još uspješniji nego prvi. Na njemu se nalaze pjesme: »Nuestro amor«, »Me voy«, »Feliz cumpleańos«, »Este corazón«, »Así soy yo«, »Aún hay algo«, »A tu lado«, »Fuera«, »Que fue del amor«, »Que hay detrás«, »Tras de mi«, »Solo para ti«, »Una canción« i »Liso in Sensual«. Godine 2006. izdali su još jedan album i DVD s koncertima imena »Live in Hollywood«. Kasnije iste godine objavili su i DVD »Que Hay Detrás de RBD«, koji sadrži dokumentarac i nekoliko novih pjesama.

Celestial (2006.)
Iste godine zaključena je treća sezona i grupa RBD izdala je treći album pod nazivom "Celestial". To je bio njihov najuspješniji CD do tada. U Meksiku je bio izabran za najbolji album 2006. i 2007. godine. Sadrži pjesme: »Tal vez después«, »Ser o parecer«, »Dame«, »Celestial«, »Quizá«, »Bésame sin miedo«, »Tu dulce voz«, »Algún día«, »Me cansé«, »Aburrida y sola«, »Es por amor«, »Quisiera ser«, »Rebels« i »RBD English Snippet«.

Empezar desde cero (2007.)
Četvrti album »Empezar desde cero« objavljen je 20. studenog 2007. godine. Do sada je prodano 25 milijuna primjeraka ovog albuma. Novi materijal predstavlja grupu u drugačijem, zrelijem izdanju nego dosad, ali uspjeh nije izostao. Na albumu su se našle: »Empezar desde cero«, »Y no puedo olvidarte«, »Inalcanzable«, »No digas nada«, »El mundo detrás«, »Hoy que te vas«, »Llueve en mi corazón«, »Fui la nińa«, »A la orilla«, »Amor Fugaz«, »Sueles volver«, »Si no estás aquí« i »Extrańa sensación«.

Para olvidarte de mi (2009.)
Nakon velikog uspjeha turneje i albuma, RBD se odlučio za uistinu posljednji album koji nije bio popraćen turnejom kao njegovi prethodnici. Prodao se u 10,000 primjeraka širom svijeta, iako nije bilo nikakve promocije. Danas se govori da bi se bend mogao ponovo okupiti i da je raspad bio samo obični trik za podizanje popularnosti. Neke novine navode da je menadžer grupe izjavio da je okupljanje moguće zbog velikog uspjeha u balkanskim državama Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Kosovu, u kojima su postali popularni nakon raspada grupe.

AryMan
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova: 4741
Reputacija: 930
Godina imam: 21
Započeo/la tema:
288 / 999288 / 999

[Vrh] Go down

Re: RBD

Postaj by Tidy_Zlocesta on sub sij 09, 2010 2:28 am

Arrow Obozavam ih!!!

Tidy_Zlocesta
Junior
Junior

Registriran/a : 29.12.2009
Broj postova: 663
Reputacija: 114
Godina imam: 123
Započeo/la tema:
0 / 9990 / 999

[Vrh] Go down

Re: RBD

Postaj by Amyicha on čet vel 18, 2010 11:00 pm

svi su ludi za njima, a meni uopće nisu neš :S:

Amyicha
Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney)
Domaćica foruma Amy  (Pozerica, fan od Britney)

Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova: 19357
Reputacija: 788
Godina imam: 18
Započeo/la tema:
113 / 999113 / 999

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]