Makete vojnika, tenkova, i sl.
Stranica 3 / 37. • Share •
Stranica 3 / 37. •
1, 2, 3, 4 ... 20 ... 37 
Re: Makete vojnika, tenkova, i sl.
THUNDER_DINIX je napisao/la:meni ovo zadnje vuce na stonhenge XD
da, to vjerojatno i je Stonehenge ali pošto je spomenuo WH 40k...

Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, intelektualac)
- Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova: 5573
Reputacija: 961
Započeo/la tema:

Hvala na komplimentima... Ovo sam napravio vise da bi video da li mogu i nije tesko da se napravi.... Jel hoces da ti objasnim kako da napravis....? Naj veca je fore u skupljanju materijala... Ja razne materijale skupljam 20 godina..... To bi trebala biti neka osmatracnica za orkove kao deo jednog sela orkova..... Materijal koji je koristen je Drvo, gajba za voce, zica, linoleum, karton, cakalice za raznice.... Na podlogu sam sipao pesak i rizlu.... Kuce za orkove su od kokosovog oraha.... (Izgledaju predivno.....)... Ako hoces da pravis mogu ti pomoci savetima.....
Sto se tice Sat Wars-a tu imam zelju da napravim Flotu Imperije i Pobunjenika... Da napravim brodove i mozda se moze pikati i neki WG.... Pdsetila me na to Epic40k ( u 6mm 40k) samo sto su mi mnogo zanimljivije rase iz Star Wars-a.... No moram zavrsiti pre toga Balkanske ratove u 3mm i WW2 pa onda mogu Star Wars.... Mozda bi mi mogli pomoci oko HVO-a. Naime treba da napravim borbenu grupu HVO pa me zanima sta je HVo imao recimo u naj jacem sastavu (koje tenkove , vozila i topove at i how...)... Napravio bih otprilike 1 ili 2 gardisku brigadu.... Imam pretpostavu da su imali T 55, M 84, T 34 /85. Da li su imali recimo Leoparda ili nesto... Od vozila M80 i M 60 da li i M113 ili nesto.... I D30 (122mm ) i 155mm samo neznam koliko cega.....
Ako znate nesto kazite......
Sto se tice Sat Wars-a tu imam zelju da napravim Flotu Imperije i Pobunjenika... Da napravim brodove i mozda se moze pikati i neki WG.... Pdsetila me na to Epic40k ( u 6mm 40k) samo sto su mi mnogo zanimljivije rase iz Star Wars-a.... No moram zavrsiti pre toga Balkanske ratove u 3mm i WW2 pa onda mogu Star Wars.... Mozda bi mi mogli pomoci oko HVO-a. Naime treba da napravim borbenu grupu HVO pa me zanima sta je HVo imao recimo u naj jacem sastavu (koje tenkove , vozila i topove at i how...)... Napravio bih otprilike 1 ili 2 gardisku brigadu.... Imam pretpostavu da su imali T 55, M 84, T 34 /85. Da li su imali recimo Leoparda ili nesto... Od vozila M80 i M 60 da li i M113 ili nesto.... I D30 (122mm ) i 155mm samo neznam koliko cega.....
Ako znate nesto kazite......

bokaso1- Diplomat foruma

- Registriran/a : 08.04.2010
Broj postova: 7406
Reputacija: 589
Započeo/la tema:

a za mornaricu ti je najbolje ukrasti topničke dnevnike
šalim se naravno, najbolje ti je improvizirati.
sto se tice izrade, najvise me zanima ta drvena koliba, volio bi tako nesto napraviti
šalim se naravno, najbolje ti je improvizirati. sto se tice izrade, najvise me zanima ta drvena koliba, volio bi tako nesto napraviti

THUNDER_DINIX- Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova: 33588
Reputacija: 2633
Godina imam: 22
Započeo/la tema:

Pozdrav kolega... Nisu drvene vec od kokosovog oraha..... (plod sto raste na palmi...)
Ako mozes naci negde kokosov orah ceo ili izbusen.... Imas ga u Metrou ili nekom od vecih marketa, trznici.... Iseci ga bonsekom ili nekom testerom na pola. Sadrzaj iz nutra izvadi i pojedi, a ljuska ti treba..... Na podlogu od lesonita (zadnji deo ormana ili namestaja, debelo je 5-6mm... Od lesonita napravi podlogu malo vecu od polovine kokosa... Obori joj ivice (nozem kuhinjskim.... Zalepi necim orah za lesonit presecenim delom.... Da lesonita ostane po par santimetara sa svake strane .... Kad dodjes dotle da nastavimo.... Ako negde zapne javi da pomognemo.... Posle imas doterivanje.... Na orah lepis sa strane grancice ili izvajas od glinamola (pravi kekec) kosti ili kljove.... na ulazu prekrstis dve kljove (kao od slona) i izmedju od papira napravis prekrivki kao vrata... Mozda ti ovako lici kao tesko ili ti je nejasno ali prilicno je prosto......
A sto se tice dnevnika nije losa ideja samo gde da nadjem dnevnike.... Salim se i ja... Naravno da cu inprovizovati no htedoh saznati da li neko zna broj i modele...
Ako mozes naci negde kokosov orah ceo ili izbusen.... Imas ga u Metrou ili nekom od vecih marketa, trznici.... Iseci ga bonsekom ili nekom testerom na pola. Sadrzaj iz nutra izvadi i pojedi, a ljuska ti treba..... Na podlogu od lesonita (zadnji deo ormana ili namestaja, debelo je 5-6mm... Od lesonita napravi podlogu malo vecu od polovine kokosa... Obori joj ivice (nozem kuhinjskim.... Zalepi necim orah za lesonit presecenim delom.... Da lesonita ostane po par santimetara sa svake strane .... Kad dodjes dotle da nastavimo.... Ako negde zapne javi da pomognemo.... Posle imas doterivanje.... Na orah lepis sa strane grancice ili izvajas od glinamola (pravi kekec) kosti ili kljove.... na ulazu prekrstis dve kljove (kao od slona) i izmedju od papira napravis prekrivki kao vrata... Mozda ti ovako lici kao tesko ili ti je nejasno ali prilicno je prosto......
A sto se tice dnevnika nije losa ideja samo gde da nadjem dnevnike.... Salim se i ja... Naravno da cu inprovizovati no htedoh saznati da li neko zna broj i modele...

bokaso1- Diplomat foruma

Započeo/la tema:

ej ma morati ču i ja svoje poslikati i staviti ..............
ej strašan mi je war hammer kao igra ........
makar ga ne igram i ne znam pravila ali bih rekao po viđenom de je jebački dobra igra .....
super slažeš neke stvari druže bokaso ......
ej strašan mi je war hammer kao igra ........
makar ga ne igram i ne znam pravila ali bih rekao po viđenom de je jebački dobra igra .....
super slažeš neke stvari druže bokaso ......

marko- Docent foruma

- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova: 10672
Reputacija: 477
Godina imam: 30
Započeo/la tema:

Postovanje kolega Marko..... Hvala na pohvalama... Jako mi se svidja ta slika (Gadafija)... Sto se tice Warhammera meni je dosta zanimljiv.... Mada iz mog iskustva je zanimljiviji 40k, a licno meni je naj zanimljiviji Epic ( 40k i 6mm gde je mnogo veci broj oklopa i jedinica..... )... Probao sam da pravim neke stvari za Epic i idu mi jako lepo... Ja sam licno poceo da skupljam i 1/72 figure pa sam posle zbog prostornosti presao na 6mm... U pocetku su to bile igre nas dvojica i 1 D6 kockica pa 5 i 6 je pogodak.... Posle naravno dolazimo do raznih pravila i igrali smo sve i svasta.... Ponekad igra podseca na razvod braka pa ume da jako smori..... Treba uvek imati na umu da je to samo igra gde je cilj da se uziva tih par sati...
Kolega voleo bih videti tvoje radove.... Ono sto sam video je jako lepo....

Kolega voleo bih videti tvoje radove.... Ono sto sam video je jako lepo....

bokaso1- Diplomat foruma

Započeo/la tema:

ej i ja sam ti zaljubljenik u oklop ww2 .............
makar slažem svašta nešto ..... brodiče, avijone , helikoptere , ponekda samo pituram vojnike .....
ili kada mi dopizdi jednostavno uzmem glinamol i slažem neke utvrde , dvorce ....
bum tu piknuo sliku koju .......
ma joj ja bih i igrao taj wh fantany ili 40k .......
ali mi je pre skupo kupovati figurice , jel treba ono skupiti pristojnu vojsku za igru a to košta ko sv,Petra kajgana .......
tak da ovo mi je jeftinije od smeča napraviti nešto i ondda kupiti neki oklop i staviti ga na dioramu ........
bum par fotki bacio gore ,,,,,
kad poslikam .......
makar slažem svašta nešto ..... brodiče, avijone , helikoptere , ponekda samo pituram vojnike .....
ili kada mi dopizdi jednostavno uzmem glinamol i slažem neke utvrde , dvorce ....
bum tu piknuo sliku koju .......
ma joj ja bih i igrao taj wh fantany ili 40k .......
ali mi je pre skupo kupovati figurice , jel treba ono skupiti pristojnu vojsku za igru a to košta ko sv,Petra kajgana .......
tak da ovo mi je jeftinije od smeča napraviti nešto i ondda kupiti neki oklop i staviti ga na dioramu ........
bum par fotki bacio gore ,,,,,
kad poslikam .......

marko- Docent foruma

- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova: 10672
Reputacija: 477
Godina imam: 30
Započeo/la tema:

Drug , deli tvoje misljenje..... I ja sam isto svastario pre pa sam shvatio da ima svasta a nista konkretno.... Zato sam odabrao 6mm i 3mm... Naj jeftinije je, naj manje mesta zauzima i moze se pikati sam sa sobom..... A to poslednje je jako bitno jer sa godinama sve ces manje vremena imati za WG tako si sve prepusteniji sam sebi....
Ja ovo sve pravim od da kazem djubreta (osim lepka i boja)... Boje ce ti se u 95% slucajeva osusiti a neces ih potrositi....
Ne izgleda toliko lose (ja sam zadovoljan i ako sam perfekcionista)... Ako imas nekih zelja ili interesovanja da pravis ovo sto i ja mogu ti pomoci savetom ili idejom kako.... Imam pomalo iskustva 6mm i 3mm pa ti mogu ustedeti veliki trud....
Ja ovo sve pravim od da kazem djubreta (osim lepka i boja)... Boje ce ti se u 95% slucajeva osusiti a neces ih potrositi....
Ne izgleda toliko lose (ja sam zadovoljan i ako sam perfekcionista)... Ako imas nekih zelja ili interesovanja da pravis ovo sto i ja mogu ti pomoci savetom ili idejom kako.... Imam pomalo iskustva 6mm i 3mm pa ti mogu ustedeti veliki trud....

bokaso1- Diplomat foruma

Započeo/la tema:

Ovo je moja armija u 6mm.... Nije cela jer sam posle toga napravio jos 12 sig33, 12 105mmAT i 12 105mm how. 12 88mm....

bokaso1- Diplomat foruma

Započeo/la tema:

bokaso1- Diplomat foruma

Započeo/la tema:

Stranica 3 / 37. •
1, 2, 3, 4 ... 20 ... 37